mandag den 27. juni 2011

3 favorittærter

Fedtfattig tærtedej (form ca. 28 diameter)
Ingredienser

100 g. grahamsmel (havregryn, speltmel, durummel eller hvad man har på hylden)
100 g hvedemel
50 g smør
50 g fromage frais el. lign.
½-1 dl vand afhængigt af meltypen
½-1 tsk. salt


Fremgangsmåde
Smøret smuldres i melet og alt æltes hurtigt sammen. Dejen skal hvile ½ time, inden den kan rulles ud. Grovmelet skal have tid til at opsuge vandet.
Forbages i 20 minutter ved 200 grader varmluft.


Laksetærte (opskriften er fra Kræftens Bekæmpelse)
Billedet er fra Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.
Fyld:
350 g frossen, helbladet spinat
100 g frosne rejer
1 stor, revet gulerod
150 g røget laks i strimler


Æggemasse:
2 æg
2 dl skummetmælk
1 tsk salt
1/4 tsk peber



Fremgangsmåde:
Spinaten tøs op (evt. i mikroovnen), hvoreften den knuges for væde. Hvis rejerne er frosne skal de ligeledes tøs op.
Pisk æg, mælk, salt og peber sammen.
Fordel spinat, rejer, revet gulerod og røget laks på den forbagte tærtebund og hæld æggemassen over. Bag tærten i ovnen til æggemassen er stivnet og tærten har fået lidt farve, hvilket er cirka 35-40 minutter ved 200 grader varmluft.


Bruges frisk spinat til tærten skal der cirka bruges  700 g. Damp selv den skyllede friske spinat under tætsluttede låg i det vand, der hænger spinaten.


Skinkeporretærte på Gefühl
Denne her tærte laver jeg ofte, så det er lidt forskelligt, hvor meget af det forskellige der ryger i.


Fyld:
200 g. skinke i strimler
2-3 porrer


Æggemasse:
200 g. hytteost 1,5 %
3 æg
Revet muskatnød
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Porrerne skæres i stykker og fordeles sammen med skinken på tærtebunden. Æggemassen fordeles herefter ud over. Den bages i ca. 45 minutter ved 200 grader varmluft.


Chili chicken tærte
Fyld:
2 stk. kyllingbrystfiletter
2 porrer
½-1 chili
1 spsk. karry
1 tsk. salt


Æggemasse:
1½ dl. hytteost
4 æg
2 dl. mælk


Fremgangsmåde:
Skær kyllingfiletterne ud i små strimler.
Skyl porrerne og skær dem i stykker.
Skær chili i tynde ringe og fjern kernerne.
Steg herefter kyllingen, og tilsæt derefter porrerne. Karry tilsættes da sammen med chili og salt og steges et par minutter. (Husk olie, så karryen ikke brænder på)
Pisk æg, hytteost og mælk.
Fordel kyllingefyldet i tærtebunden og hæld æggemassen over.
Bag i ca. 45 minutter ved 200 grader varmluft.


Tærter er og bliver en skøn ting! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar