torsdag den 8. september 2011

Restemad - brug den overskydende pasta

Jeg synes, det er så bittert at smide mad ud, men det er altså ikke alt mad, der er så spændende dagen efter, og det er bare ikke så sjovt at spise det samme 3 dage i træk. Fx synes jeg, jeg spiste uendelig meget gulerodssuppe, da jeg lavede det, fordi jeg virkelig er dårlig til at lave kun til 2 mennesker (ellers spiser vi for lidt!).
Derfor har jeg lavet det til min mission i september måned at bruge alt op i køleskabet og lave mindre portioner, så jeg kan få noget mere ud af råvarerne. Hvis der er nogen, der har nogle gode tips, så sig endelig til - jeg er meget modtagelig :-)

Den anden dag fik jeg brugt en masse overskydende pasta og resterne i grøntsagsskuffen i en omgang pastagratin.
Pastagratin

Ingredienser:
130 g. revet gulerod
115 g. snittet bladselleri
200 g. snittet porre
350 g. kogt pasta (blandet fuldkorn og almindeligt)
10 g. frisk revet ingefær
2 æg
280 g. skummetmælk (der kan eventuelt bruges lidt mere, men jeg tømte bare kartonnet) 
100 g. revet mozarella
Krydderier evt. chili

Fremgangsmåde:
Alle grøntsagerne snittes og blandes med pastaen i et ovnfast fad. Derefter piskes æg, mælk, ingefær og krydderier sammen, og osten vendes dertil, hvorefter det hældes over fyldet.
Bages ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter.
Udemærket måde at bruge pastarester på uden at opfinde den dybe tallerken. :-)

Energifordeling: ca. 430 kJ pr. 100 g.

2 kommentarer:

  1. Det kommer jo lidt an på, hvad det er for rester, du har :-)

    Jeg bruger tit rester i bagværk, salater og sammenkogte retter.

    SvarSlet
  2. Det er da også super smart at komme en masse i bagværk, man kan lige så godt få tingene brugt :)

    SvarSlet