Derfor har jeg lavet det til min mission i september måned at bruge alt op i køleskabet og lave mindre portioner, så jeg kan få noget mere ud af råvarerne. Hvis der er nogen, der har nogle gode tips, så sig endelig til - jeg er meget modtagelig :-)
Den anden dag fik jeg brugt en masse overskydende pasta og resterne i grøntsagsskuffen i en omgang pastagratin.
Pastagratin |
Ingredienser:
130 g. revet gulerod
115 g. snittet bladselleri
200 g. snittet porre
350 g. kogt pasta (blandet fuldkorn og almindeligt)
10 g. frisk revet ingefær
2 æg
280 g. skummetmælk (der kan eventuelt bruges lidt mere, men jeg tømte bare kartonnet)
100 g. revet mozarella
Krydderier evt. chili
Fremgangsmåde:
Alle grøntsagerne snittes og blandes med pastaen i et ovnfast fad. Derefter piskes æg, mælk, ingefær og krydderier sammen, og osten vendes dertil, hvorefter det hældes over fyldet.
Bages ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter.
Udemærket måde at bruge pastarester på uden at opfinde den dybe tallerken. :-)
Energifordeling: ca. 430 kJ pr. 100 g.
Det kommer jo lidt an på, hvad det er for rester, du har :-)
SvarSletJeg bruger tit rester i bagværk, salater og sammenkogte retter.
Det er da også super smart at komme en masse i bagværk, man kan lige så godt få tingene brugt :)
SvarSlet