Et helt perfekt groft pølsehorn. |
Jeg fik dem til min venindes fødselsdags for et par måneder siden, og opskriften var fra kantinen på hendes arbejde.
Ingredienser:
1 dl skåret rugbrød
25 g. gær
5 dl lunkent vand
1 spsk. salt (jeg tog dog kun ½, da jeg synes 1 var meget)
½ dl rapsolie
½ spsk. citronsaft
½ spsk. honning
½ dl fromage frais
300 g. hvedemel (måske lidt mere)
250 g. rugmel
300 g. fuldkornshvedemel
100 g. blandede frø og kerner (jeg brugte speltbageblanding fra Urtekram)
10 gode pølser
Fremgangsmåde:
Gæret opløses i det lunkne vand. Herefter tilsættes alle de flydende ingredienser og det grove mel, hvorefter hvedemel tilsættes, indtil dejen er tilpas. Dejen skal da hæve i 30 minutter. Dejen rulles da ud og skæres i trekanter, hvorefter hornene rulles. Man kan selv bestemme, om man vil have mindre pølsehorn og skære pølserne over. Det er smag og behag. :-) Bagtid er derefter 25-30 minutter ved 190 grader i varmluftsovn.
Energiindhold: ca. 1000 kJ pr. 100 g.
De lyder virkelig gode - dem vil jeg bage til madpakken:)
SvarSletDet kan klart anbefales, så skal du ikke være bange for at blive sulten bagefter ;)
SvarSletJeg bager faktisk pølsehorn relativt ofte, med svingende succes. Jeg har derfor ledt efter en af den slags opskrifter som bare "virker hver gang'. - Og ved du hvad? Dén har jeg hermed fundet! Jeg har netop bagt to plader af de bedste pølsehorn nogensinde. Jeg æltede dejen i mindst 10min og lod den hæve en time i stedet for en halv. Jeg skal ikke kunne sige om det gjorde en forskel - men for søren da et hit! Nam!
SvarSletEj, det er jeg bare vildt glad for at høre - hvor er det skønt, at du fik dem til at være helt perfekte. Jeg er helt sikker på, at det har gjort underværker, at du har æltet så lang tid - jeg må også prøve at gå amok med æltningen næste gang. :-)
SvarSlet1 dl skåret rugbrød????
SvarSletJa, det vil sige, du bare skal skære rugbrød i stykker, og så tage en dl af det. :-)
Slet