fredag den 2. september 2011

Grove pølsehorn med 100 % mættende effekt!

Et helt perfekt groft pølsehorn.
Uha, hvor skal jeg love for, at de her pølsehorn mætter godt uden at være tunge i det. De er virkelig gode og smager af noget - selvom man selvfølgelig skal være til grovere brød for at klappe i hænderne over dem. (Herhjemme bagte Jakob også en omgang lyse et par dage efter, fordi han synes, det var så ærgerligt, at han kun kunne spise ét af de grove, før han blev mæt.)
Jeg fik dem til min venindes fødselsdags for et par måneder siden, og opskriften var fra kantinen på hendes arbejde.

Ingredienser:
1 dl skåret rugbrød
25 g. gær
5 dl lunkent vand
1 spsk. salt (jeg tog dog kun ½, da jeg synes 1 var meget)
½ dl rapsolie
½ spsk. citronsaft
½ spsk. honning
½ dl fromage frais
300 g. hvedemel (måske lidt mere)
250 g. rugmel
300 g. fuldkornshvedemel
100 g. blandede frø og kerner (jeg brugte speltbageblanding fra Urtekram)
10 gode pølser

Fremgangsmåde:
Gæret opløses i det lunkne vand. Herefter tilsættes alle de flydende ingredienser og det grove mel, hvorefter hvedemel tilsættes, indtil dejen er tilpas. Dejen skal da hæve i 30 minutter. Dejen rulles da ud og skæres i trekanter, hvorefter hornene rulles. Man kan selv bestemme, om man vil have mindre pølsehorn og skære pølserne over. Det er smag og behag. :-) Bagtid er derefter 25-30 minutter ved 190 grader i varmluftsovn.

Energiindhold: ca. 1000 kJ pr. 100 g.

6 kommentarer:

  1. De lyder virkelig gode - dem vil jeg bage til madpakken:)

    SvarSlet
  2. Det kan klart anbefales, så skal du ikke være bange for at blive sulten bagefter ;)

    SvarSlet
  3. Jeg bager faktisk pølsehorn relativt ofte, med svingende succes. Jeg har derfor ledt efter en af den slags opskrifter som bare "virker hver gang'. - Og ved du hvad? Dén har jeg hermed fundet! Jeg har netop bagt to plader af de bedste pølsehorn nogensinde. Jeg æltede dejen i mindst 10min og lod den hæve en time i stedet for en halv. Jeg skal ikke kunne sige om det gjorde en forskel - men for søren da et hit! Nam!

    SvarSlet
  4. Ej, det er jeg bare vildt glad for at høre - hvor er det skønt, at du fik dem til at være helt perfekte. Jeg er helt sikker på, at det har gjort underværker, at du har æltet så lang tid - jeg må også prøve at gå amok med æltningen næste gang. :-)

    SvarSlet
  5. 1 dl skåret rugbrød????

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det vil sige, du bare skal skære rugbrød i stykker, og så tage en dl af det. :-)

      Slet