tirsdag den 13. september 2011

Quinuadunser med rødbede

Quinuadunser med rødbede og tilhørende rosenkålssalat
Jeg er gået amok i at låne vegetarkogebøger på biblioteket, og jeg går nogle gange helt i spåner, fordi jeg ikke kan vælge, hvad jeg gerne vil lave, for der er simpelthen så mange lækre retter - og selvom de ikke indeholder kød, kan jeg fortælle alle, at de virkelig smager godt. Jeg er ikke den eneste herhjemme, der i hvert fald udbrød "UHM" og "MMM", da vi fik Quinuadunser med rødbede og Rosenkålssalat.

Ingredienser (12-14 stk.):
1 dl hel quinua (ukogt)
1 3/4 dl vand
150 g. rødbede
50-100 g. løg
1-2 fed hvidløg
1 dl grahamsmel eller groft speltmel
2 tsk. karry
1 tsk. salt
2 æg
Smagsneutral olie eller olivenolie til stegning

Fremgangsmåde:
Skyl quinua i koldt vand i en sigte. Kog den i 1 3/4 dl vand i 10 minutter under låg. Tag gryden af varmen, rør lidt salt og lad den trække under låg i 10 minutter.
Skræl rødbeden, pil løget og riv begge dele groft. Tilsæt presset hvidløg, grahams- eller speltmel, karry og salt sammen med de revne grøntsager. Vend den kogte quinua i og til sidst æggene.
Lad gerne farsen hvile lidt, mens tilbehør til retten laves. (Se mit tilbehør Rosenkålssalat)


Læg 1 spiseskefuld fars med top pr. dunse på en varm pande med olie og flad dem ud. Skru ned for varmen til middel og steg dem i ca. 5 minutter på hver side, indtil de er faste, brune og sprøde. Mmm.. Opskriften er fra bogen "Vegetarisk vellyst - find dit grønne punkt".

Energiindhold: ca. 510 kJ pr. 100 g.

  • En dunse vejer ca. 60 g. = 306 kJ

1 kommentar:

  1. Hej Smølfine. Fantastiske rødbede-quinua dunser. Selv min sambo, som absolut ikke er rødbedefan vil elske disse dunser. Det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg vil lave dem.
    Lisbet

    SvarSlet