søndag den 18. september 2011

Cookies med dobbelt chokolade, hasselnødder og havregryn

Skønne chokoladecookies
Jeg har prøvet at bage denne opskrift fra et Woman-blad flere gange før, og den slår aldrig fejl, så jeg prøvede at skifte melet ud med havregryn i går og erstatte halvdelen af smørret med fromage frais - bare for at prøve noget nyt, og det gav et super resultat. Klart anbefalelsesværdigt og en perfekt aktivitet til en kold og regnfuld søndag - man behøves jo ikke spise dem allesammen i dag ;-)

Ingredienser:
50 g. smør
70 g. fromage frais 0,3 %
80 g. sukker
100. brun farin
180 g. havregryn
1 stort æg
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. kakaopulver
100 g. hasselnødder
100 g. lys chokolade
100 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde:
Sukker og brun farin blandes. Smørret skæres i smør tern og og smuldres i massen. Fromage frais tilsættes ligeledes. Pisk med en håndmikser. Tilsæt æg, havregryn, bagepulver, vaniljesukker og kakao og pisk igen.
Hak herefter chokoladen og hasselnødderne groft og vend det i.
Sæt klatter af massen på bagepapir på en bageplade og lav dem i den størrelse, som du lige føler for. Jeg fik 27 i alt, men de kan også laves større selvfølgelig.
Bag dem herefter i 18-23 minutter (alt efter størrelse) ved 150 grader varmluft.
De er stadigvæk lidt bløde, når de er færdige, så flyt dem fra pladen over på en rist, hvor de kan køle af. Værs'go og hyg med et glas mælk og en cookie :-)

Energiindhold: ca. 2090 kJ pr. 100 g.

  • Mine cookies vejer ca. 30 g. i gennemsnit = 625 kJ (men de er også gode)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar