tirsdag den 27. september 2011

Appelsinmuffins med hindbær og chokolade

Dejlig muffin med et lille hindbær på toppen
To appelsiner i frugtskålen blev ved med at kigge på mig, mens jeg spiste frokost i dag, og jeg kunne godt se på dem, at de gerne snart ville spises. Hmm, tænke, tænke! Jamen, så blev jeg da lige i bagehumør og gik i gang med at kigge efter bageopskrifter med appelsiner. Det fandt jeg så på her på en amerikansk hjemmeside, og jeg overvandt min frygt for amerikanske måleenheder og gik i gang med opskriften og tilsatte lidt af min egen fantasi undervejs, så her kommer min opskrift. (De er forresten rent "nam" - jeg har lige testet, så andre ikke bliver syge, for jeg har lidt planlagt at give Jakob nogle med til sin gruppe i morgen.)

Ingredienser (ca. 16 stk.):
Saften af 2 appelsiner (ca. 200 g.)
50 g. mælk
2 æg
50 g. smør
50 g. yoghurt natural/fromage frais
25 g. honning
200 g. hvedemel (evt. lidt mere fandt jeg ud af)
65 g. sukker/rørsukker
2½ tsk. bagepulver
1/4 tsk. natron
1/4 tsk. salt
115 g. chokolade
115 g. hindbær el. andre bær


Fremgangsmåde:
Pres appelsinerne og bland herefter mælk, æg, honning, smeltet (afkølet) smør samt yoghurt her. Pisk det sammen.
Bland herefter de tørre ingredienser i en anden skål (dvs. mel, sukker, bagepulver, natron og salt).
Tilsæt de våde ingredienser til de tørre og bland sammen. Tilsæt herefter hakket chokolade og hindbær.
Fordel massen i ca. 16 muffinsforme.
Bag kagerne i en varmluftsovn på 200 grader i ca. 20 minutter.

Energiindhold: ca.1200 kJ pr. 100 g.

  • En muffin vejer ca. 50 g. = 600 kJ


De faldt desværre lidt sammen, så jeg tror,
der skal mere mel i næste gang.

2 kommentarer:

  1. Hej Smølfine. dejlige muffins. jeg havde kun blåbær og de kan også bruges, som du skriver. Lisbet

    SvarSlet
  2. Mmm, de smager også dejligt med blåbær i hvert fald :)

    SvarSlet