lørdag den 17. september 2011

Forårsruller med filodej (bagt i ovnen)

En af de flottere forårsruller :-)
Månedens tema for mig må og bliver "Vegetariske retter". I går, fredag, havde jeg tid og overskud til at prøve noget, som jeg aldrig havde prøvet før, så jeg gav mig i kast med forårsruller fra kogebogen "Vegetarisk Vellyst - find dit grønne punkt". Jeg brugte filodej og fik 12 skønne forårsruller ud af opskriften. Jeg valgte at bage dem i ovnen for at få en lidt sundere udgave, og det gav et super godt resultat.

Ingredienser:
6 ark filodej
300 g. spidskål el. hvidkål
2 porrer
200 g. gulerødder
250 g. champignon el. andre svampe
150 g. bønnespirer el. grøntsager efter eget valg
(Jeg tilføjede også 50 g. squash)
2 spsk. smagsneutral olie til stegning
2 fed hvidløg
Evt. 1½ tsk. 5-spice (et stødt krydderimix som kan købes i asiatiske specialbutikker - består typisk af kanel, stjerneanis, anisfrø, ingefær og nellike)
3 spsk. sojasauce
4 spsk. vand
2 tsk. sukker
2 tsk. salt
1 spsk. majsstivelse
Smagsneutral olie til stegning eller pensling ved bagning.

Tilbehør:
Sojasauce
Chilisauce fx tabasci eller sambal oelek
Sød chilisauce

Fremgangsmåde:
Optø filodejen efter anvisning på pakken.
Snit kålen fint. Skær porrerne i skiver på ½ cm. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Rens svampene og hak dem groft. Skyl bønnespirerne i en sigte og lad dem dryppe af samt snit evt. øvrige grøntsager.

Steg grøntsagerne i 2 spsk. olie i en godt varm wok, stor pande eller stegegryde. Der er RIGTIG mange grøntsager, så enten skal det være en rimelig stor wok, ellers kan grøntsagerne steges af to omgange i halvdelen af olien pr. gang. Steg ved høj varme i ca. 5 minutter, indtil grøntsagerne er faldet lidt sammen, men stadig er sprøde. Rør ofte i grøntsagerne, så de ikke bliver brune. Tilsæt presset hvidløg og evt. 5-spice.

Rør sojasauce, vand, sukker og salt sammen i en skål og rør majsstivelsen ud i blandingen. Rør blandingen sammen med alle grøntsagerne på én gang. Kog det hele godt igennem under omrøring og lad det køle af til stuetemperatur.

Jakob kaldte dem for forårspakker i stedet for ruller,
men de var meget populære alligevel. :b
Rul filodejen forsigtigt ud. Tag ét ark dej frem af gangen, og dæk resten af dejen med et fugtigt viskestykke. Klip arket midt over på den korte led. Læg en tolvtedel af grøntsagerne i enden på det ene stykke dej. Fold dejsiderne ind over fyldet og rul dejen sammen om fyldet. Gentag med resten af forårsrullerne. Læg dem på et fad og dæk dem til, indtil de skal steges, hvis man vælger at stege dem. Ellers lægges de på en bageplade med bagepapir.

Forårsrullerne bages ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter. Pensl dejen med smagsneutral olie på indersiden, inden fyldet lægges på og udenpå, når de er rullet.
Serveres med chilisauce og sojasauce samt en god salat. :-)

Energiindhold (inkl. olie til pensling): ca. 400 kJ pr. 100

Ingen kommentarer:

Send en kommentar