En af de flottere forårsruller :-) |
Ingredienser:
6 ark filodej
300 g. spidskål el. hvidkål
2 porrer
200 g. gulerødder
250 g. champignon el. andre svampe
150 g. bønnespirer el. grøntsager efter eget valg
(Jeg tilføjede også 50 g. squash)
2 spsk. smagsneutral olie til stegning
2 fed hvidløg
Evt. 1½ tsk. 5-spice (et stødt krydderimix som kan købes i asiatiske specialbutikker - består typisk af kanel, stjerneanis, anisfrø, ingefær og nellike)
3 spsk. sojasauce
4 spsk. vand
2 tsk. sukker
2 tsk. salt
1 spsk. majsstivelse
Smagsneutral olie til stegning eller pensling ved bagning.
Tilbehør:
Sojasauce
Chilisauce fx tabasci eller sambal oelek
Sød chilisauce
Fremgangsmåde:
Optø filodejen efter anvisning på pakken.
Snit kålen fint. Skær porrerne i skiver på ½ cm. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Rens svampene og hak dem groft. Skyl bønnespirerne i en sigte og lad dem dryppe af samt snit evt. øvrige grøntsager.
Steg grøntsagerne i 2 spsk. olie i en godt varm wok, stor pande eller stegegryde. Der er RIGTIG mange grøntsager, så enten skal det være en rimelig stor wok, ellers kan grøntsagerne steges af to omgange i halvdelen af olien pr. gang. Steg ved høj varme i ca. 5 minutter, indtil grøntsagerne er faldet lidt sammen, men stadig er sprøde. Rør ofte i grøntsagerne, så de ikke bliver brune. Tilsæt presset hvidløg og evt. 5-spice.
Rør sojasauce, vand, sukker og salt sammen i en skål og rør majsstivelsen ud i blandingen. Rør blandingen sammen med alle grøntsagerne på én gang. Kog det hele godt igennem under omrøring og lad det køle af til stuetemperatur.
Jakob kaldte dem for forårspakker i stedet for ruller, men de var meget populære alligevel. :b |
Forårsrullerne bages ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter. Pensl dejen med smagsneutral olie på indersiden, inden fyldet lægges på og udenpå, når de er rullet.
Serveres med chilisauce og sojasauce samt en god salat. :-)
Energiindhold (inkl. olie til pensling): ca. 400 kJ pr. 100
Ingen kommentarer:
Send en kommentar