Gulerodssuppe med gulerodstopping og gulerodsrugbrød :-) |
Ingredienser:
1 kg gulerødder
1 porre
3 fed finthakkede hvidløg
1 finthakket chili
50 g finthakket ingefær
1 tsk stødt spidskommen (jeg kunne dog ikke finde dette i Føtex, så det undlod jeg)
3 spsk olivenolie
1½ l vand
2 laurbærblade
1 spsk soja
Salt og friskkværnet peber
Evt. topping (jeg brugte dog kun gulerødder):
2 skrællede lilla gulerødder (eller almindelige gulerødder)
½ lille rødløg
1 lille håndfuld koriander
Fremgangsmåde:
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Rens porren grundigt i koldt vand og skær den i mindre stykker. Sauter gulerødder, porre, hvidløg, chili, ingefær og spidskommen i et par minutter i olivenolie i en gryde på omkring 5 liter. (I stedet for at hakke hvidløg, chili og ingefær, kan det også kommes i en morter. Det gjorde jeg, fordi jeg lige har fået en Jamie Oliver morter i fødselsdagsgave, så den skulle afprøves.)
Tilsæt derefter vand, laurbærblade og soja samt salt og peber. Bring suppen i kog og lad den simre under låg i 20 minutter. Tag suppen af varmen og fjern laurbærbladene. Lad suppen køle lidt af og blend den - den skal stadigvæk være lidt tyk. Riv evt. et par gulerødder til topping og skær supertynde skiver af rødløget.
Energiindhold: ca. 130 kJ pr. 100 g.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar