Fiskebøf med spiresalat og pikant salsa |
Da jeg kom hjem, lå Jamie Oliver's kogebog "Jamies mad på 30 minutter" og ventede på mig på biblioteket, så den blev lige afprøvet i går og var bestemt et hit. Jeg lavede fiskebøffer med spiresalat og pikant salsa. (Opskriften er til 4 personer)
Spiresalat
Ingredienser:
200 g. lucernespirer og/eller radisespirer eller alm. bønnespirer
1 pk. sprødt brød (jeg brugte en rest ristet baguette)
1 lille bundt frisk mynte
2 modne avocadoer
1 bakke karse
1 citron
Evt. olivenolie
Fremgangsmåde:
Drys spirerne i en skål eller på en tallerken og knæk brødet over. Snit myntebladene fint, kasser stilkene og drys bladene over. Halver avocadoerne og øs kødet ud over blandingen i skefulde. Klip karsen ned over, giv det hele et drys salt og peber og server med citron og olivenolie.
Energiindhold: ca. 470 kJ pr. 100 g.
Pikant salsa
Ingredienser:
1 frisk rød chili
1 frisk grøn chili
4 forårsløg
4 modne røde eller gule tomater
Rødvinseddike (jeg brugte hvidvinseddike, og det var også fint)
½ agurk
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
2 lime
1 lille bundt frisk basilikum
Fremgangsmåde:
Udkern chilierne og fjern skilkene, rens forårsløgene og kom begge dele i blenderen/foodprocesseren sammen med de hele tomater og et nip salt og peber. Tilsæt en sjat rødvins-/hvidseddike og kør alt til en meget fin masse. Krydres efter behov og hældes op i en skål/på et fad.
Flæk agurken på langs og hak den fint i mindre stykker. Halver og udkern peberfrugterne og hak dem fint. Bland det med salsaen og saften af 2 lime. Pluk de små basilikumblade af og læg dem til side til pynt. Hak derefter de resterende blade groft og bland dem i.
Energiindhold: ca. 100 kJ pr. 100 g.
Fiskebøffer
Jeg lavede blot fiskebøfferne af lakse- og torskefiskefars.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar