torsdag den 18. august 2011

I'm back - med fiskebøffer, spiresalat og pikant salsa

Fiskebøf med spiresalat og pikant salsa
Nu er jeg tilbage i Danmark efter 3 uger i Vietnam, Laos og Thailand samt efterfølgende 3 uger i Portugal. Derfor har der været lidt stilstand her på bloggen, men nu skal den i gang igen. Det har været skønt at have ferie, og jeg har simpelthen oplevet så meget, så mit hoved er helt proppet med indtryk fra den store verden.

Da jeg kom hjem, lå Jamie Oliver's kogebog "Jamies mad på 30 minutter" og ventede på mig på biblioteket, så den blev lige afprøvet i går og var bestemt et hit. Jeg lavede fiskebøffer med spiresalat og pikant salsa. (Opskriften er til 4 personer)

Spiresalat
Ingredienser:
200 g. lucernespirer og/eller radisespirer eller alm. bønnespirer
1 pk. sprødt brød (jeg brugte en rest ristet baguette)
1 lille bundt frisk mynte
2 modne avocadoer
1 bakke karse
1 citron
Evt. olivenolie

Fremgangsmåde:
Drys spirerne i en skål eller på en tallerken og knæk brødet over. Snit myntebladene fint, kasser stilkene og drys bladene over. Halver avocadoerne og øs kødet ud over blandingen i skefulde. Klip karsen ned over, giv det hele et drys salt og peber og server med citron og olivenolie.

Energiindhold: ca. 470 kJ pr. 100 g.

Pikant salsa
Ingredienser:
1 frisk rød chili
1 frisk grøn chili
4 forårsløg
4 modne røde eller gule tomater
Rødvinseddike (jeg brugte hvidvinseddike, og det var også fint)
½ agurk
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
2 lime
1 lille bundt frisk basilikum

Fremgangsmåde:
Udkern chilierne og fjern skilkene, rens forårsløgene og kom begge dele i blenderen/foodprocesseren sammen med de hele tomater og et nip salt og peber. Tilsæt en sjat rødvins-/hvidseddike og kør alt til en meget fin masse. Krydres efter behov og hældes op i en skål/på et fad.
Flæk agurken på langs og hak den fint i mindre stykker. Halver og udkern peberfrugterne og hak dem fint. Bland det med salsaen og saften af 2 lime. Pluk de små basilikumblade af og læg dem til side til pynt. Hak derefter de resterende blade groft og bland dem i.

Energiindhold: ca. 100 kJ pr. 100 g.

Fiskebøffer
Jeg lavede blot fiskebøfferne af lakse- og torskefiskefars.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar