Fedtfattig tærtedej (form ca. 28 diameter)
Ingredienser
Fremgangsmåde
Smøret smuldres i melet og alt æltes hurtigt sammen. Dejen skal hvile ½ time, inden den kan rulles ud. Grovmelet skal have tid til at opsuge vandet.
Forbages i 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Laksetærte (opskriften er fra Kræftens Bekæmpelse)
Fyld:
350 g frossen, helbladet spinat
100 g frosne rejer
1 stor, revet gulerod
150 g røget laks i strimler
Æggemasse:
2 æg
2 dl skummetmælk
1 tsk salt
1/4 tsk peber
Fremgangsmåde:
Spinaten tøs op (evt. i mikroovnen), hvoreften den knuges for væde. Hvis rejerne er frosne skal de ligeledes tøs op.
Pisk æg, mælk, salt og peber sammen.
Fordel spinat, rejer, revet gulerod og røget laks på den forbagte tærtebund og hæld æggemassen over. Bag tærten i ovnen til æggemassen er stivnet og tærten har fået lidt farve, hvilket er cirka 35-40 minutter ved 200 grader varmluft.
Bruges frisk spinat til tærten skal der cirka bruges 700 g. Damp selv den skyllede friske spinat under tætsluttede låg i det vand, der hænger spinaten.
Skinkeporretærte på Gefühl
Denne her tærte laver jeg ofte, så det er lidt forskelligt, hvor meget af det forskellige der ryger i.
Fyld:
200 g. skinke i strimler
2-3 porrer
Æggemasse:
200 g. hytteost 1,5 %
3 æg
Fremgangsmåde:
Porrerne skæres i stykker og fordeles sammen med skinken på tærtebunden. Æggemassen fordeles herefter ud over. Den bages i ca. 45 minutter ved 200 grader varmluft.
Chili chicken tærte
Fyld:
2 stk. kyllingbrystfiletter
2 porrer
½-1 chili
1 spsk. karry
1 tsk. salt
Æggemasse:
1½ dl. hytteost
4 æg
2 dl. mælk
Fremgangsmåde:
Skær kyllingfiletterne ud i små strimler.
Skyl porrerne og skær dem i stykker.
Skær chili i tynde ringe og fjern kernerne.
Steg herefter kyllingen, og tilsæt derefter porrerne. Karry tilsættes da sammen med chili og salt og steges et par minutter. (Husk olie, så karryen ikke brænder på)
Pisk æg, hytteost og mælk.
Fordel kyllingefyldet i tærtebunden og hæld æggemassen over.
Bag i ca. 45 minutter ved 200 grader varmluft.
Tærter er og bliver en skøn ting! :)
Ingredienser
100 g. grahamsmel (havregryn, speltmel, durummel eller hvad man har på hylden)
100 g hvedemel
50 g smør
50 g fromage frais el. lign.
½-1 dl vand afhængigt af meltypen
½-1 tsk. saltFremgangsmåde
Smøret smuldres i melet og alt æltes hurtigt sammen. Dejen skal hvile ½ time, inden den kan rulles ud. Grovmelet skal have tid til at opsuge vandet.
Forbages i 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Laksetærte (opskriften er fra Kræftens Bekæmpelse)
Billedet er fra Kræftens Bekæmpelses hjemmeside. |
350 g frossen, helbladet spinat
100 g frosne rejer
1 stor, revet gulerod
150 g røget laks i strimler
Æggemasse:
2 æg
2 dl skummetmælk
1 tsk salt
1/4 tsk peber
Fremgangsmåde:
Spinaten tøs op (evt. i mikroovnen), hvoreften den knuges for væde. Hvis rejerne er frosne skal de ligeledes tøs op.
Pisk æg, mælk, salt og peber sammen.
Fordel spinat, rejer, revet gulerod og røget laks på den forbagte tærtebund og hæld æggemassen over. Bag tærten i ovnen til æggemassen er stivnet og tærten har fået lidt farve, hvilket er cirka 35-40 minutter ved 200 grader varmluft.
Bruges frisk spinat til tærten skal der cirka bruges 700 g. Damp selv den skyllede friske spinat under tætsluttede låg i det vand, der hænger spinaten.
Skinkeporretærte på Gefühl
Denne her tærte laver jeg ofte, så det er lidt forskelligt, hvor meget af det forskellige der ryger i.
Fyld:
200 g. skinke i strimler
2-3 porrer
Æggemasse:
200 g. hytteost 1,5 %
3 æg
Revet muskatnød
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Porrerne skæres i stykker og fordeles sammen med skinken på tærtebunden. Æggemassen fordeles herefter ud over. Den bages i ca. 45 minutter ved 200 grader varmluft.
Chili chicken tærte
Fyld:
2 stk. kyllingbrystfiletter
2 porrer
½-1 chili
1 spsk. karry
1 tsk. salt
Æggemasse:
1½ dl. hytteost
4 æg
2 dl. mælk
Fremgangsmåde:
Skær kyllingfiletterne ud i små strimler.
Skyl porrerne og skær dem i stykker.
Skær chili i tynde ringe og fjern kernerne.
Steg herefter kyllingen, og tilsæt derefter porrerne. Karry tilsættes da sammen med chili og salt og steges et par minutter. (Husk olie, så karryen ikke brænder på)
Pisk æg, hytteost og mælk.
Fordel kyllingefyldet i tærtebunden og hæld æggemassen over.
Bag i ca. 45 minutter ved 200 grader varmluft.
Tærter er og bliver en skøn ting! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar