Første madbillede med mit nye kamera :-) |
Ingredienser
Pynt
55 g. rørsukker (el. alm. sukker)
30 g. mel
½ tsk stødt kanel
30 g. smør
Kage
45 g. blødgjort smør
75 g. rørsukker (el. alm. sukker)
1 stort æg
kornene af ½ vaniljestang (el. ½ tsk vaniljepulver)
3/4 dl. skummetmælk
110 g. mel
1 tsk bagepulver
3 middelstore (eller 2 store) bananer, skåret i skiver.
50 g. hasselnødder (det stod ikke i opskriften, men var virkelig godt at tilføje)
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 190 grader. Smør en firkantet bageform (20 cm.) let.
Lav pynten først. Bland sukker, mel og kanel i en skål. Gnid smørret ind i, indtil blandingen ligner brødkrummer.
Til kagen pisker man smør, sukker og vanilje sammen i en anden skål. Bland æg og mælk i. Sig mel og bagepulver i blandingen og rør rundt, til det netop er blandet.
Fordel dejen jævnt i formen.
Læg bananskiverne ud over dejen, og afslut med pynten.
Bag den i 25-30 minutter, eller indtil den ikke hænger i en gaffel længere.
Energiindhold: ca. 1253 kJ pr. 100 g.
Det lyder virkelig lækkert - hvad er det for en fairtrade kogebog du anvender?:)
SvarSletLine:)
Den hedder bare "Fairtrade Kogebogen" og er super god, for der er to afsnit med "almindelige retter" og så to afsnit med "søde sager" :) Både specielle ting, men også noget der er lige til at gå til :)
SvarSlet