onsdag den 15. juni 2011

Smuldrekage med banan

Første madbillede med mit nye kamera :-)
Har I nogensinde prøvet, at bananerne ligger i frugtskålen og flækker på langt fra den ene dag til den anden? Det gjorde mine den anden dag, så jeg blev "desværre" nødt til at bruge dem med det samme og smække en banankage sammen. Derfor prøvede jeg en af de dejlige opskrifter i min Fairtrade kogebog.

Ingredienser
Pynt
55 g. rørsukker (el. alm. sukker)
30 g. mel
½ tsk stødt kanel
30 g. smør

Kage
45 g. blødgjort smør
75 g. rørsukker (el. alm. sukker)
1 stort æg
kornene af ½ vaniljestang (el. ½ tsk vaniljepulver)
3/4 dl. skummetmælk
110 g. mel
1 tsk bagepulver
3 middelstore (eller 2 store) bananer, skåret i skiver.
50 g. hasselnødder (det stod ikke i opskriften, men var virkelig godt at tilføje)

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 190 grader. Smør en firkantet bageform (20 cm.) let.
Lav pynten først. Bland sukker, mel og kanel i en skål. Gnid smørret ind i, indtil blandingen ligner brødkrummer.
Til kagen pisker man smør, sukker og vanilje sammen i en anden skål. Bland æg og mælk i. Sig mel og bagepulver i blandingen og rør rundt, til det netop er blandet.
Fordel dejen jævnt i formen.
Læg bananskiverne ud over dejen, og afslut med pynten.
Bag den i 25-30 minutter, eller indtil den ikke hænger i en gaffel længere.

Energiindhold: ca. 1253 kJ pr. 100 g.

2 kommentarer:

  1. Det lyder virkelig lækkert - hvad er det for en fairtrade kogebog du anvender?:)
    Line:)

    SvarSlet
  2. Den hedder bare "Fairtrade Kogebogen" og er super god, for der er to afsnit med "almindelige retter" og så to afsnit med "søde sager" :) Både specielle ting, men også noget der er lige til at gå til :)

    SvarSlet