tirsdag den 22. november 2011

Ultimativ Mint-Chokoladekage

Den ultimative kage med gennemtrængende mintsmag.
HØR EN MEDDELELSE TIL FOLKET! Her er den ultimative kage - til alle mintelskere, alle kageelskere generelt og bare dem med en sød tand - for tanden skal være lidt sød for at spise denne kage.
En af mine studiekammerater havde bagt denne kage, og der var ingen vej udenom - jeg måtte prøve at gøre ham kunsten efter. Den skulle være perfekt, og jeg var ikke tilfreds med højden på chokoladekagen første gang, så det blev til én til, og heldigvis havde jeg ingredienser nok. Den skulle blive fin og god, og det endte den virkelig også med at blive. Den blev ikke helt så høj, som den originale opskrift, for min springform var 24 cm. i diameter i stedet for 22 cm., men pyt med det.
Det skal siges, at der er til mange mennesker - eller flere omgange i denne kage, for det er kun de meget sultne, der kan spise mere end ét stykke. Vi var syv mennesker om denne her, og fik kun spist godt halvdelen. Den er helt sikkert smadder lækker, men spises med måde - og det er ikke automatisk noget skidt. :-D Uha, hvor har jeg fået taget mange billeder af den her kage, som I heller ikke må blive snydt for. ;-)
(Jeg har dog fået sukkerchok, eftersom jeg har prøvesmagt, smagt til og glemt at spise noget ordentligt mad, så uha for pokker da.)

Ingredienser:
Dejen:
90 g. ægte kakaopulver 
125 g. hvedemel
30 g. majsstivelse
335 g. sukker (jeg brugte rørsukker)
1/4 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. salt
50 g. mintchokolade evt. Marabou Premium 70 %, Cocoa Mint
2 æg
½ kop kaffe (125 g.)
125 g. skummetmælk
115 g. smør (evt. Kærgården fedtreduceret)

Frosting:
500 g. flormelis
270 g. smør (evt. Kærgården fedtreduceret)
150 g. mintchokolade evt. Marabou Premium 70 %, Cocoa Mint
2-3 tsk. pebermynteessens
Grøn frugtfarve

Fremgangsmåde:
Dejen:
Sigt kakaopulver, bagepulver, natron, salt, mel sammen i en skål og bland. Stil skålen til side.
Pisk smør og sukker sammen med en elpisker i en stor skål i cirka 5 minutter, indtil den er glat og cremet. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk sammen, indtil det er helt indarbejdet i massen. Bland kaffe og mælk i en kop/skål. Rør halvdelen af de tørre ingredienser i smørblandingen. Ingredienserne røres i smørblandingen - elpiskeren bruges ikke længere, da luften ellers piskes ud. Tilsæt herefter kaffe og mælk. Til sidst røres den anden halvdel af de tørre ingredienser i. De 50 g. hakket chokolade tilsættes også.
Split dejen i to lige store dele og hæld delene i lige store springforme ca. 22-24 cm i diameter. Jeg havde kun én springform, så jeg genbrugte bare formen. Hver kage bages i ca. 25 minutter ved 180 grader almindelig ovn.
Fjern kagerne fra ovnen og lad dem køle af - køle HELT af, for ellers går det galt med glasuren.


Frosting:
Forbered da mintglasuren efter at have lavet kagerne. Fjern smør fra køleskabet ca. ½ time før start. Skær smørret i mindre stykker og læg i en stor skål. Pisk med elpiskeren, indtil massen er fluffy og glat. Tilsæt flormelis - ca. 100 g. af gangen og pisk. Put da pebermynteessens i og grøn frugtfarve. Tilføj da den MEGET finthakkede chokolade.
Når kagerne er HELT kolde, kan glasuren lægges på.
Brug ca. 1/4 af pynten på toppen af en af kagerne og glat ud med en dejskraber eller spatel. Læg den anden kage ovenpå. Dæk herefter hele kagen med mere glasur og udjævn. Jeg må nok indrømme, at jeg ikke brugte det hele, da jeg simpelthen synes, det blev for meget af det gode. :-)

Resultat = super lækker kage både udenpå, indeni og i maven! :-D

Energiindhold: ca. 1650 kJ pr. 100 g.

Se hvor fin, den er indeni :-)

2 kommentarer:

  1. Har længe ledt efter en god after-eight-agtig kage. Må da hellere prøve den her, snart! :)

    SvarSlet
  2. Det giver virkelig noget helt særligt til kagen med det glasur, så det er klart bedre end bare at putte mintchokolade i en almindelig chokoladekage :-)

    SvarSlet