mandag den 14. november 2011

Æblerskiver med overraskelser

Intet billede af overraskelserne indeni, da jeg ikke nåede at tage billeder, før de var spist. :-)
Jeg bagte årets første æbleskiver her i weekenden - og igen  dag, fordi Jakob skulle se Robinson, så han skulle forkæles, når det nu var hans dag med tv'et :-D (Min dag er uden tvivl onsdag med Desperate Housewives!)
Jeg fandt en helt fantastisk opskrift på æbleskiver hos Maden i mit liv. Jeg brugte dog lige mere kærnemælk den sidste gang ca. 3,5 dl., da det lige var resten, der var tilbage, og det gjorde dem bestemt ikke dårligere. Dertil puttede jeg 1/3 grahamsmel i, så har maven det lidt bedre, end når de blot er lavet af hvedemel. Æbleskiverne er blevet bifaldt HELT VILDT af Jakob, og jeg må bestemt ikke smide opskriften ud, har jeg fået besked på. Han synes heller ikke, at det gjorde noget, at der grahamsmel i, for det lagde han ikke mærke til, så de kan godt serveres for lidt fuldkornsforskrækkede mennesker. ;-)

OVERRASKELSER! I nogle af æbleskiverne putter jeg et lille stykke chokolade eller en lille kugle marcipan, og det var helt vildt lækkert, når man lige fandt en skive med smeltet chokolade inden i. Uhmm... :-)

Ingredienser:
180 g. mel (60 g. grahamsmel og 120 g. hvedemel)
1 spsk. sukker
½ tsk. kardemomme
½ tsk. natron
1/4 tsk. salt
3-3,5 dl. kærnemælk
2 æg delt i hvider og blommer
Evt. lidt chokolade eller marcipan
Becel til stegning

Fremgangsmåde:
Alle de tørre ingredienser blandes sammen. Dertil tilsættes kærnemælk og æggeblommer, og det hele piskes sammen. Æggehviderne piskes luftige i en separat skål. Lad dejen hvile i ca. ½ time.
Derefter varmes en æbleskivepande op, og der puttes lidt becel i hullerne før stegning. Æbleskiverne steges ved middel varme og vendes med gafler eller strikkepinde, når de er sprøde i kanten. Hav tålmodighed - det er ikke sikkert, at det lykkes at vende første gang. Put de små stykker chokolade eller marcipan ned i dejen lige efter påfyldning og tryk forsigtigt ned, så de er dækket af dejen.
(Jeg gik i hvert fald lidt i panik første gang, da jeg skulle vende dem, for det er jo et helt år siden, jeg lavede nogle sidst, så det er lige om at finde snuptaget igen. Jeg fandt det dog i dag! Hurra!)
Serveres med marmelade, sukker og flormelis til spændte mennesker, der er klar på de små overraskelser indeni.

Energiindhold: ca. 660 kJ pr. 100 g.

2 kommentarer:

  1. Ej hvor lyder de go'e. Både idéen med graham og små overraskelser - tror da lige jeg skal huske den her opskrift næste gang jeg skal bage æbleskiver :)

    SvarSlet
  2. De kan virkelig også anbefales, og så er det jo aldrig for tidligt at tage fat på æbleskivesæsonen :-)

    SvarSlet