Ærtesuppe med rugbrødscroutoner |
300 g. frosne rejer
500 g. ærter
1 liter vand
5-6 toppe persille eller basilikum
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Varm en stor gryde godt og grundigt op. Den skal være tæt på rødglødende, så ca. 5-10 minutter ved fuld styrke på et elektrisk/keramisk komfur eller 1-2 minutter på et induktionskomfur.
Smid de frosne rejer direkte ned i gryden og rør meget og hurtigt rundt. De tør hurtigt op og skal blot blive en smule brune i kanterne.
Herefter tages rejerne op, men væden gemmes - den skal nemlig tilbage i gryden sammen med ærterne og vandet. Bring det hele i kog og lad ærterne simre i 2-3 minutter. Blend ærterne og væden sammen med persille/basilikun, olivenolie, salt og peber.
Jeg gav lige suppen et hurtigt opkog igen efterfølgende. Server suppen i skåle toppet med rejerne og evt. ristede rugbrødstern.
Energiindhold: ca. 225 kJ pr. 100 g.
Den suppe gav bare anledning til SÅ fine billeder. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar