tirsdag den 22. november 2011

Top Tomatsuppe - ud over HELE køkkenet!

Jeg blev simpelthen så inspireret af denne opskrift på tomatsuppe med chorizopølse hos Line, så jeg blev nødt til at gøre hende kunsten efter.

Tomatsuppe ud over det hele - måske jeg skulle få en stavblender! :-)
Jeg valgte så midt i processen at putte liiidt for meget suppe i blenderen, og BOM tomatsuppe ud over det hele!!!!! Lige i øjeblikket var der kun smil og undertrykte grin fra Jakob, mens jeg stampede i gulvet og hoppede rundt i frustration. Dog kan jeg godt grine af det nu et par timer senere, for det må altså have set lidt sjovt ud. :-D

Jakob har også snakket om tomatsuppe i evigheder, så jeg måtte give mig ud i det - og hold da helt op! Tak til Line, for en fantastisk tomatsuppe. Der var dog et par af ingredienserne, som jeg ikke havde, så her får I lige min redigeret opskrift. (Blandt andet kunne jeg ikke finde røget paprika i Kvickly og med tasken fuld, kunne jeg ikke overskue at tage andre steder hen.)


Trods uheldet var den heldigvis hele umagen værd :)


Ingredienser:
160 g. chorizopølse - skåret i tern
3 gulerødder (ca. 225 g.) - skåret i små tern
1 almindeligt løg i tern
4 fed presset hvidløg
2 spsk. paprika
1 tsk. sukker
800 g. økologiske hakkede tomater fra dåse
140 g. tomatkoncentrat
2 tsk. tørret oregano (evt. en af dem som tørret basilikum)
600 ml. hønsebouillon
1½ dl Milda madlavningsfløde 4 %
Olivenolie til stegning
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Gulerødderne svitses i 3-4 minutter i oliven. Herefter tilsættes løg, hvidløg og paprika og svitses med i 4-5 minutter. Pas på det ikke brænder på, så tilføje lidt ekstra olie.
Tilsæt tomater, tomatkoncentrat, sukker, bouillon og oregano. Lad det simre ca. 10 minutter.
Imens steges chorizoen i ca. 5 minutter under omrøring.
Derefter kommes suppen i en blender og blendes kort, så det stadigvæk har en god konsistens. Pas på med at komme for meget i blenderen - lidt af gangen! Hvis man ejer en stavblender, vil det være et væsentligt bedre alternativ.
Tilføj chorizo og madlavningsfløde og rør dette i. Herefter skal suppen simre yderligere ca. 10 minutter.
Smag da til med salt og peber og evt. paprika - jeg tilsatte dog ikke mere paprika.
Mmmm, server med brød til - vi fik godt nok ovnbagte kartofler, som også kunne dyppes i supper, hvilket også var lækkert. :-)

Energiindhold: ca. 265 kJ pr. 100 g.

2 kommentarer:

  1. Ha ha... kender alt til at sprøjtemale køkkenet i en farve, man helst havde været foruden :-)
    Men suppen... den lyder lækker. Iøvrigt tiltaler din blog mig... sååå mig "ser" du igen..

    SvarSlet
  2. Tak for det, jeg er glad for at høre, at du kan lide bloggen :) Kig endelig med og smid nogle kommentarer.
    Uha, det er noget stads sådan noget tomat over det hele, der var også panik i køkkenet :-D

    SvarSlet