Jeg kan ikke sige andet end: "De er SUPER lækre!" |
Ingredienser:
2 dl mælk (evt. kærnemælk - dette havde jeg dog ikke)
2 dl vand
35 g. gær
200 g. grahamsmel
650 g. hvedemel
100 g. speltbageblanding eller en anden kerneblanding
1 spsk. groft salt eller flagesalt
130 g. rødbede (1 stk.)
200 g. gulerødder (2 store)
Salt og oregano til toppen
Fremgangsmåde:
Før bagning. |
Bland mælk, vand og gær. Tilsæt herefter grahamsmel, salt, kerneblandingen og de revne grøntsager til blandingen. Bland det godt sammen, hvorefter hvedemel tilsættes ca. 650 g. Dejen skal ikke være helt mættet, men den skal kunne æltes med hænderne. Ælt den godt
Lad dejen hæve mindst 1 time overdækket. Min hævede ca. 2 timer.
Før bagning med krydderier på. |
Pensl brødene med lidt vand og drys oregano samt salt over
Bag brødene i en varmluftsovn ca. 22-25 minutter på 200 grader.
Brødene er både fantastiske med lidt smør, marmelade eller som perfekte sandwichbrød.
Energiindhold: ca. 910 kJ pr. 100 g.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar