tirsdag den 1. november 2011

Gnocchi med timian

Jeg har lånt en helt fantastisk kogebog fra Årstiderne på biblioteket, hvor jeg bare har lyst til at give mig i kast med det hele. "Nye Livretter" hedder den. Heldigt var det så, at jeg lige havde nogle kartofler, der skulle bruges, så derfor blev det til en omgang gnocchi med timian. Rigtig vellykket og en noget anderledes måde at få kartofler på. :-)

De færdige gnocchier på panden

Ingredienser:
500 g. kartofler
1 æggeblomme
4 spsk. friskrevet parmasan (jeg havde kun mozzarella, og det smagte også fint)
2 spsk. timianblade eller lidt tørret timian
150 g. hvedemel
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Kog kartoflerne med skræl i ca. 20 minutter, eller indtil de er møre. Hæld kogevandet fra og lad kartoflerne dampe lidt af. pil dem, mens de stadig er varme og pres dem gennem en kartoffelpresser eller mas dem meget med en gaffel, hvis du ikke har en presser.
Bland kartoffelpuréen med æggeblomme, friskrevet ost og timian. Bland derefter melet i lidt ad gangen.
Konsistensen skal være således, at massen lige slipper skålen og har er blød. Juster evt. med mel og vand, hvis det er nødvendigt, men det skulle gerne passe nogenlunde. Tilsæt salt og peber efter behov.
Efter udskæring.
Kom lidt mel på bordet og rul herefter dejen ud i stor pølse. Skær den i to lige store stykker og del igen hvert stykke i to. Rul herefter lange pølser på ca. 30 x 3 cm.
Skær dem ud i små stykker på 3 x 2 cm.
Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog. Kog gnocchierne i ca. 3-4 minutter. Tag dem op med en hulske, når de kommer op til overfladen, og lad dem dryppe godt af.
Steg dem herefter på en varm pande i olivenolie, indtil de er gyldne. Riv evt. parmasan over ved servering.
Værs'go og spis! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar