lørdag den 18. februar 2012

Indisk risdessert á la Fairtrade

Uh, jeg fik lige lyst til at lave en lille dessert at hygge med til X-factor i går, og så havde jeg tidligere i går kigget i min Fair Trade Kogebog, og der var lige en nem en, som jeg havde lyst til at afprøve. En indisk risdessert, som viste sig at være helt vildt god med karamelliseret sukker på toppen. Vi blev begge to ret hurtigt enige om, at det er langt fra sidste gang, at den skal ned i vores maver. :-)
Så er vi også ved at kigge på ferie til Nepal og måske Indien til sommer, og så var det jo oplagt lige at prøve en indisk dessert (god undskyldning for at spise dessert!) (Vi lavede dog kun en halv portion, og det passer fint til to.)
Karamelliseret indisk risdessert.
Ingredienser (4 personer):
85 g. rørsukker
5,7 dl. mælk
1 flækket vaniljestang
200 g. ris (opskriften siger basmatiris, men det havde jeg ikke lige.)
1,1 dl. piskefløde
4 spsk. brun farin eller rørsukker

Fremgangsmåde:
Ovnen skal forvarmes på den højeste temperatur på grillfunktionen.
Sukker, mælk og vaniljestang kommes i en gryde og bringes i kog. Rør rundt, så det ikke brænder på.
Tilsæt ris og skru ned for varmen, hvorefter det skal simre i 8-10 minutter.
Put da fløde i og lad det simre yderligere 4-5 minutter, indtil risen er mør. Fjern vaniljestangen.

Fordel risdesserten i 4 ildfaste serveringsskåle, og drys sukker over.
Sæt skålene under den varme grill, og lad dem stå, indtil sukkeret er boblende og karamelliseret. En gasbrænder kan også bruges, hvis man har sådan en, og jeg synes, det fungerer helt perfekt med ovnens grillfunktion.
Server med det samme og nyd!

2 kommentarer:

  1. Ender på toppen af poppen!

    SvarSlet
    Svar
    1. Og ekstra sukker på (når det første er spist) + et par minutter i ovnen igen kan også anbefales fra dig :)

      Slet