De kan klart anbefales og kommer fra min Aarstidernes livretter, samlede klassikere. Nu gav jeg de fleste af dem væk, men jeg må lige videregive en advarsel - jeg tror, de kan blive farlige og muligvis forsvinde alt for hurtigt, hvis man selv beholder dem alle sammen. ;-)
(Hey, se forresten det flotte billede - vi brugte virkelig lang tid på at få lavet godt lys og alt muligt, for når de nu smagte så godt, fortjente de også et godt billede.)
Ingredienser (ca. 25):
125 g. blødt smør (eller 50 g. becel/smør og 75 g. fromage frais)
100 g. brun farin
85 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
1 æg
100 g. grovvalsede havregryn
125 g. mørk chokolade
75 g. tørrede tranebær
1 tsk. fristrevet ingefær
1 tsk. friskrevet appelsinskal
1 tsk. friskrevet citronskal
Fremgangsmåde:
Rør det bløde smør/fromage frais sammen med brun farin. Bland herefter hvedemel, bagepulver og salt i. Rør æg i blandingen, indtil det er en jævn og ensartet masse.
Hak tranebær og chokolade groft og rør det i dejen sammen med havregryn, revet ingefær, appelsinskal og citronskal.
Put dejen over på bagepapir og lav det til en pølse, som rulles ind i bagepapiret. Dette er nemmere, hvis man kun bruger smør, da massen så er mere fast, men resultatet blev også fint med fromage frais, som jeg brugte.
Kom pølsen i køleskabet i 1 time.
Skær cookiedejen i skiver på ca. ½ cm hver og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kagerne i ovnen ved 185 grader varmluft i 12-15 minutter.
Afkøl de færdige kager på en rist og nyd dem, for de er virkelig gode!
Lækre cookies med tranebær, chokolade, appelsin, citron og ingefær. |
Ingredienser (ca. 25):
125 g. blødt smør (eller 50 g. becel/smør og 75 g. fromage frais)
100 g. brun farin
85 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
1 æg
100 g. grovvalsede havregryn
125 g. mørk chokolade
75 g. tørrede tranebær
1 tsk. fristrevet ingefær
1 tsk. friskrevet appelsinskal
1 tsk. friskrevet citronskal
Fremgangsmåde:
Rør det bløde smør/fromage frais sammen med brun farin. Bland herefter hvedemel, bagepulver og salt i. Rør æg i blandingen, indtil det er en jævn og ensartet masse.
Hak tranebær og chokolade groft og rør det i dejen sammen med havregryn, revet ingefær, appelsinskal og citronskal.
Put dejen over på bagepapir og lav det til en pølse, som rulles ind i bagepapiret. Dette er nemmere, hvis man kun bruger smør, da massen så er mere fast, men resultatet blev også fint med fromage frais, som jeg brugte.
Kom pølsen i køleskabet i 1 time.
Skær cookiedejen i skiver på ca. ½ cm hver og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kagerne i ovnen ved 185 grader varmluft i 12-15 minutter.
Afkøl de færdige kager på en rist og nyd dem, for de er virkelig gode!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar