Så er vi også ved at kigge på ferie til Nepal og måske Indien til sommer, og så var det jo oplagt lige at prøve en indisk dessert (god undskyldning for at spise dessert!) (Vi lavede dog kun en halv portion, og det passer fint til to.)
Karamelliseret indisk risdessert. |
85 g. rørsukker
5,7 dl. mælk
1 flækket vaniljestang
200 g. ris (opskriften siger basmatiris, men det havde jeg ikke lige.)
1,1 dl. piskefløde
4 spsk. brun farin eller rørsukker
Fremgangsmåde:
Ovnen skal forvarmes på den højeste temperatur på grillfunktionen.
Sukker, mælk og vaniljestang kommes i en gryde og bringes i kog. Rør rundt, så det ikke brænder på.
Tilsæt ris og skru ned for varmen, hvorefter det skal simre i 8-10 minutter.
Put da fløde i og lad det simre yderligere 4-5 minutter, indtil risen er mør. Fjern vaniljestangen.
Fordel risdesserten i 4 ildfaste serveringsskåle, og drys sukker over.
Sæt skålene under den varme grill, og lad dem stå, indtil sukkeret er boblende og karamelliseret. En gasbrænder kan også bruges, hvis man har sådan en, og jeg synes, det fungerer helt perfekt med ovnens grillfunktion.
Server med det samme og nyd!
Ender på toppen af poppen!
SvarSletOg ekstra sukker på (når det første er spist) + et par minutter i ovnen igen kan også anbefales fra dig :)
Slet