En af de færdige pirogger med råkostsalat. |
Ingredienser ca. 10 stk.:
Dej
2 dl. mælk
25 g. gær
½ spsk. flydende fedtstof
0,75 tsk. salt
187 g. rugmel (ca. 3 1/4 dl)
ca. 150 g. hvedemel (ca. 2½ dl) (jeg brugte kun 85 g.)
Pensling
1 æg
Fremgangsmåde:
Mælken lunes, og gæren røres ud i den. De øvrige ingredienser tilsættes, hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen æltes godt igennem. Den dækkes til og stilles til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
Dejen slås ned og deles i 10 lige store portioner. Hver dejklump rulles ud til en cirkel på ca. 15 cm. i diameter (eller hvad man lige føler for). Ægget piskes sammen, og kanterne på dejcirklerne pensles.
Fyldet fordeles på den ene halvdel af dejen, der derefter foldes sammen, så fyldet lukkes inde. Kanterne trykkes sammen med en gaffel. Piroggerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver i ca. 15 min.
De pensles og bages ved 200 grader i ca. 15 min. på midterste ovnrille i varmluftovn. Piroggerne afkøles på en bagerist.
Piroggerne kan både bruges som frokost, aftensmad eller som madpakke, og de kan sagtens fryses.
Energiindhold (med mit fyld): ca. 895 kJ pr. 100 g.
- 1 stk. vejer ca. 65-70 g. = ca. 600 kJ
Ingen kommentarer:
Send en kommentar