Nybagte "kammerkager". |
Jeg har set opskrifter hos MissMuffin, men jeg endte dog med at putte lidt mere mel i og også få lidt flere "kammerkager" ud af det.
Ingredienser ca. 80 stk.:
Ca. 165 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 tsk. vaniljesukker
40 g. sukker
40 g. smør (jeg bruger kærgården fedtreduceret)
1/4 dl skummetmælk
1 æg
Fremgangsmåde:
Sukker, mel (put ikke det hele i endnu), bagepulver og vanilje blandes. Herefter smuldres smøret i, og massen samles med æg og mælk. Her skal der tilsættes mel, så det passer, og dejen ikke klistrer alt for meget.
Form herefter den bløde dej til små kugler og læg dem på bagepladen. Kuglerne trykkes let flade.
Bag dem 8 min. ved 200 grader - de skal stadig være lyse.
Tag dem herefter ud og halver dem. De lægges med snitfladen opad og bages i yderligere 6 min., indtil de er gyldne og sprøde.
De skal være helt kolde, før de kommes i en kagedåse.
Meget nemt og billigt, og min Smølf siger, at de er 100 gange bedre end de købte, så det er jo dejligt :-)
Energiindhold: ca. 1650 kJ pr. 100 g
- 1 stk. vejer ca. 3-4 g.
- Energiindholdet er lidt lavere end i Karen Volfs kammerjunker med 8 % fedt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar