Quinoasalat med avocado, appelsin og blegselleri |
Ingredienser (4 personer - ret stor portion)
250 g. quinoa (ukogt)
2 stilke blegselleri
2 appelsiner
2 avocadoer
40 g. solsikkekerner
2 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde:
Kog quinoaen efter anvisningen på posen - som oftest er det dobbelt så mange dele vand som quinoa. Dvs. 2½ dl quinoa og 5 dl kogende vand. Husk at skylle quinoa, inden det bringes i kog, da skallen ellers smager bittert. Kog quinoa ved lav varme, indtil den har opsuget alt vandet og lad den køle af.
Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande. Pas på de ikke bliver brændte. Stil dem til side herefter.
Avocado, blegselleri og appelsin skæres ud. Gem appelsinsaften og bland den i sammen med olivenolie. Vend herefter forsigtigt solsikkekernerne i og tilsæt til sidst quinoaen.
Mmmm, så er der serveret!!
Energiindhold: ca. 920 kJ pr. 100 g.
hvad i himlens navn er Quinoa???????????? :) hvor og hvad...
SvarSletQuinoa er en form for korn - ligesom fx bulgur, hirse osv. Det kommer oprindeligt fra Andesbjergene, men det kan købes i alle almindelige supermarkeder. Der findes fx en pose fra Urtekram.
SletQuinoa er utrolig næringsrig og kaldes derfor også "the supergrain", atlså superkornet. Det kan klart anbefales :-)