fredag den 29. april 2011

Salat med quinoa, avocado, blegselleri og appelsin (Vintersalat)

Min Fairtrade kogebog kalder godt nok salaten for "Vintersalat", men jeg synes bestemt også, den kan spises på andre årstider. Super god og sund salat, der mætter meget. Den kan endda bruges som et helt måltid for sig selv, men vi fik nu skinkeschnitzler marineret med mandler og paprika dertil - som også var super godt. Jeg fik i hvert fald sagt "mmm" op til mange gange. :)

Quinoasalat med avocado, appelsin og blegselleri

Ingredienser (4 personer - ret stor portion)
250 g. quinoa (ukogt)
2 stilke blegselleri
2 appelsiner
2 avocadoer
40 g. solsikkekerner
2 spsk. olivenolie


Fremgangsmåde:
Kog quinoaen efter anvisningen på posen - som oftest er det dobbelt så mange dele vand som quinoa. Dvs. 2½ dl quinoa og 5 dl kogende vand. Husk at skylle quinoa, inden det bringes i kog, da skallen ellers smager bittert. Kog quinoa ved lav varme, indtil den har opsuget alt vandet og lad den køle af.
Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande. Pas på de ikke bliver brændte. Stil dem til side herefter.
Avocado, blegselleri og appelsin skæres ud. Gem appelsinsaften og bland den i sammen med olivenolie. Vend herefter forsigtigt solsikkekernerne i og tilsæt til sidst quinoaen.
Mmmm, så er der serveret!!


Energiindhold: ca. 920 kJ pr. 100 g.

2 kommentarer:

  1. hvad i himlens navn er Quinoa???????????? :) hvor og hvad...

    SvarSlet
    Svar
    1. Quinoa er en form for korn - ligesom fx bulgur, hirse osv. Det kommer oprindeligt fra Andesbjergene, men det kan købes i alle almindelige supermarkeder. Der findes fx en pose fra Urtekram.
      Quinoa er utrolig næringsrig og kaldes derfor også "the supergrain", atlså superkornet. Det kan klart anbefales :-)

      Slet