Nogle gange skal der bare ske noget andet med kartofler end de almindelige ovnstegte med krydderier på. Så var det heldigt, at jeg lige havde en squash og gulerødder i køleskabet, så måtte jeg se, hvad jeg kunne få ud af det. Kartoffelpandekagerne blev virkelig gode, og selv om det er lidt specielt, at der kanel i, smager det fantastisk. Vi fik laks stegt på panden dertil, og hele portionen blev udryddet, uden nogen af os blev overspiste.
3 små kartofler
1 squash
1 gulerod
2 spsk. yoghurt natural el. fromage frais
1 æg
15 g. havregryn
15 g. mel
1 tsk kanel
Muskatnød
Peber/pebermix
Salt
Fremgangsmåde
Kartoflerne, squash og gulerod rives og presses fri for væde (det glemte jeg så at gøre :b), så massen kommer til at hænge bedre sammen til sidst, når det skal på panden. Tilsæt æg, krydderier og fromage frais. Herefter røres mel og havregryn i - konsistensen må ikke være for flydende. Hvis der er tid til det, så lad dejen hvile lidt, inden pandekagerne steges.
Pandekagerne steges i en blanding af olie og smør ved middelvarme, indtil de er gyldne og sprøde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar