søndag den 17. april 2011

Bærmuffins med mørk chokolade

Jeg har lavet flottere muffins end dem her, men hold da op, hvor smager de godt med både bær og chokolade i - og endda helt uden smør eller margarine. :) Men pas på, de er vanedannende!
Jakob fik lov til at putte lidt chokolade ovenpå :)

Ingredienser
2 æg
100 g. chokolade
150 g. sukker
2 tsk. bagepulver
1 dl. fromage frais
1,5 dl. skummetmælk
100 g. blandede bær (fx bærsymfoni)
150 g. mel (måske lidt mere)

Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker sammen til en luftig og skummende masse. Bland mælken i og herefter bagepulver samt mel. Tilsæt så fromage frais og chokolade. Til sidst vendes de blandede bær i - hvis de har været frosne, og der er væske ved, kan det også røres i, men da skal der bruges lidt mere mel, så konsistensen ikke bliver alt for flydende. (Det var lidt derfor, mine ikke blev så flotte.)
Bages i forvarmet varmluftovn ved 200 grader i 22 minutter.

Energiindhold: ca. 1050 kJ pr. 100 g.

  • En almindelig muffin i silikoneform vejer ca. 45 g. = 471 kJ

Ingen kommentarer:

Send en kommentar