Den eneste "svupser" ved de ellers perfekt horn. |
Ingredienser
4 dl. lunkent vand
50 g. gær
2 stk. æg
½ tsk. salt
Ca. 100 g. grahamsmel (der kan sagtens kommes mere i, men aldrig mere end andelen af hvedemel)
Ca. 600 g hvedemel
20 kyllingepølser (eller 10 lange skåret i halve)
Det gode ved denne mængde dej til 20 pølsehorn er, at dejen ikke skal strækkes helt vildt ud for at nå rundt om pølserne, og pølsehornene bliver meget mættende, så man behøver ikke spise uendeligt mange for at blive mæt.
Fremgangsmåde
Gæret opløses i lunkent vand. Æg og grahamsmel tilsættes. Salt kommes først i derefter, da det kan ødelægge gærens virkning, hvis saltet kommes direkte i gæret. (Overrasket? Ja, jeg har også først lige fundet ud af det.)
Hvedemel kommes i, og dejen æltes godt igennem.
Hævetid: 1 time
Del dejen i to stykker og rul ud, hvorefter hvert stykke skal deles i 10 trekanter. Pølserne lægges på dejen og rulles til horn. De skal herefter efterhæve på bagepladen i 15 minutter. Ovnen kan varme op, mens de hæver.
Bages ved 220 grader i varmluftsovn i 10 minutter midt i ovnen.
Energiindhold: ca. 780 kJ pr. 100 g. (kommer også an på valget af pølser)
- Et stort pølsehorn vejer ca. 75 g. = 585 kJ
Ingen kommentarer:
Send en kommentar