Men nu skal I få opskrifter, som Jakob fulgte, da han lavede retten i dag.
OBS! (Vi lavede en dobbeltportion, så der også er til madpakke, så portionen kan sagtens halveres)
Det færdige resultat. |
Ingredienser
800 g. kartofler
400 g. levevis oksekødspølser
1 almindeligt løg (ca. 70 g.) - hakket eller revet
4 dl. mælk
½ dåse tomatpuré (ca. 25 g)
2 tsk. paprika
karry
salt
peber
½-1 bundt persille
Fremgangsmåde
Skræl og kog kartoflerne ca. 15-20 min.
Skær kartoflerne i skiver og pølserne i tykke skiver. Herefter brunes pølserne på en tør pande - hvis man laver en stor portion, som vi gjorde, så brug en wok eller en høj pande. Tilsæt eventuelt lidt vand, så brænder det ikke så nemt på.
Tag pølserne af og kom kartofler på og brun disse. Tilsæt herefter løget, pølserne og krydderierne, mælken og tomatpuré, når kartoflerne er brunet.
Hele retten varmes igennem under forsigtig omrøring, så det hele ikke bare bliver til noget smadder.
En rigtig god og mættende ret, der slet ikke er fed. Jeg takker min Smølf for at få mig overtalt til den! :)
Energiindhold: ca. 450 kJ pr. 100 g.
Det er en dejlig opskrift. Desværre kom jeg kardemomme i i stedet for karry (de står ligeved siden af hinanden .. nu må vi også have skiftet de gamle etiketter), men det gjorde nu ikke noget. Til gengæld kom jeg en skvalp æbleeddike i. Det fremhæver smagen af kartofler og løg og så bliver det rigtig svensk.
SvarSletSå må vi have indkøbt æbleeddike til næste gang, så Jakob kan folde sig ud med det. :)
SvarSlet