søndag den 6. maj 2012

Hej søndag morgen med nybagt brød


Hej søndag morgen, hvor er det skønt, når du får lejligheden til at dufte af nybagt brød. Eller det er måske ikke bare søndag morgen, der automatisk får det hele til at dufte så skønt - måske jeg har en lille finger med i spillet.


I går aftes satte jeg lige 1½ portion grahamsbrød - denne gang med tilføjelse af 50 g. hasselnødder - til at hæve natten over, så det lige kunne smækkes i ovnen 45 minutter (kold ovn) her til morgen og blive til nybagt brød. Det smarte er, at hvis man vil, kan man jo tulre op, skrue ovnen op på 200 grader varmluft, smække brødet ind i ovnen og tumle ind i seng i 45 minutter mere. Ja, på den måde virker det faktisk næsten som om, at ovnen og resten af køkkenet selv har klaret at bage brødet, og man glemmer næsten helt, at man selv har været oppe. :-) Endnu bedre er, hvis ham ved siden af ikke opdager, at jeg lister op og sætter det i ovnen, så er overraskelsen fuldstændig for mindst én af os!

Mmm, skøn morgenmad.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar