Min far fik gæster i går, så jeg tænkte, at jeg ville bage en omgang af disse skønne cookies til ham og hans gæster. Han blev i hvert fald glad for dem, så lad os håbe, at resten af selskabet også blev det, men mon ikke. :-)
Det fine billede er taget med Canon 50D, Canon 17-40 mm, F4L USM - DET er nørdet! |
Ingredienser (18 kæmpe store eller 38 almindelige, men stadigvæk store):
450 g. mørk chokolade
50 g. smør
4 mellemstore æg
280 g. brun farin
60 g. mel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1½ tsk. vaniljepulver eller 1 spsk. vanljeekstrakt
168 g. Daim, finthakket (6 små á 28 g.)
100 g. valnødder, ristet og finthakket
Lækre "knækkede" Chocolate Toffee Cookies. |
Fremgangsmåde:
Bland mel, bagepulver, vaniljepulver og salt i en mindre skål. Smelt chokolade og smør over vandbad. Lad det derefter køle af, indtil det er lunkent.
Miks brun farin og æg sammen med håndmikseren, indtil det har en tyk konsistens - ca. 5 minutter. Vend da chokoladen (og vaniljeekstrakt, hvis I bruger det i stedet for pulver) i ægge-sukkermassen og bland det godt sammen.
Si herefter melblandingen i. Tilsæt finthakket Daim og finthakkede valnødder. Rør rundt, indtil det hele er godt blandet.
Forvarm ovnen til 175 grader almindelig ovn. Sæt dejen i runde klatter på bageplader - maksimum 15 per bageplade, hvis man ikke laver gigant-cookies. Der skal være mindst 5 cm mellemrum, da de flader ret meget ud under bagning. Bag cookies i ca. 15-17 minutter. De skal revne (ligesom mine på billedet), men skal stadigvæk være bløde, når man rører ved dem. Køl af på bagepapiret og læg da i lufttætte dåser.
Energiindhold: ca. 1950 kJ pr. 100 g.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar