søndag den 13. maj 2012

Chokolademousse á la banan

Da jeg så opskriften "Sund chokolademousse" på Twin Food, blev jeg nysgerrig, og da jeg læste opskriften, måtte den simpelthen prøves. Specielt når frugtskålen var fyldt med bananer.
Moussen er rigtig lækker og smager meget af kakao, så den stiller trænger til noget sødt uden at være fyldt med sukker - kun 10 g. sirup, det er det. Til alle jer sukker-suckere - prøv den og hav i hvert fald lidt bedre samvittighed en enkelt dag. ;-) Det havde jeg. Desuden er det rigtig lækkert med lidt friske jordbær og mynte som topping.

Chokolademousse lavet på banan med friske jordbær og mynte.
Her får I min opskrift, da jeg ikke har brugt kaffe, som den oprindelige opskrift siger. Opskriften er til 1 portion - svarende til et almindelig ca. 2 dl glas.

Ingredienser:
1½ banan ca. 150 g.
2 spsk. ægte kakaopulver
10 g. lys sirup
0,75 tsk. vaniljepulver
1 spsk. mælk
Evt. friske jordbær og mynteblade.

Fremgangsmåde:
Knæk bananen i lidt mindre stykker og kom den sammen med resten af ingredienserne i en blender (evt. en minihakker, da portionen ikke er så stor). Blend da til en cremet masse, som har mousse-agtig konsistens. Tilføj evt. mere mælk, hvis det er nødvendigt, men jeg havde i hvert fald ikke brug for det. Kom moussen i et glas og pynt med et par friske jordbær, skåret i mindre skiver og lidt mynteblade.
Nyd den, du kan ikke spise mere - den mætter også! :-)


Energiindhold: ca. 950 kJ inkl.40 g. jordbær

4 kommentarer:

 1. Vi håber du nød den ligeså meget som vi gjorde :)
  Kærligst Laura & Christine

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan I i hvert fald tro, at jeg gjorde. Det var smadder lækkert. Tak for opskrift og inspiration. :)

   Slet
 2. EJ, det lyder fantastisk - jeg ELSKER chokolade OG bananer - det blir aftenens hyggesnack;)
  Jeg håber iøvrigt, at det går godt, jeg stødte ind i Emil og kunne forstå, at I er startet på at læse til eksamen allerede nu.
  Knus
  Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, skriv endelig, om du også er vild med den. Jeg synes, den var rigtig god - det er godt, du kan overtage mine "bananopskrifter". :)
   Ja, vi er gået i gang igen, så nu er der fut på - første gang d. 24. maj. Hvornår skal du op? :)

   Slet