Træningsboller med ekstra træningseffekt inkluderet ;-) |
Ingredienser (ca. 14 stk.):
5 dl kogende vand
100-135 g. speltbageblanding fra urtekram
25 g. gær
½ dl. lunkent vand
½ spsk. salt
250 g. hvedemel
250 g. hvid hvedemel
100 g. grahamsmel
1 dl havregryn eller ruggryn
2 gulerødder (ca. 120 g.)
Fremgangsmåde:
Smølfens bolle med nutella :-D |
Rør gæren ud i vandet (den ½ dl) Tilsæt herefter de øvrige ingredienser herunder speltbageblandingen og vandet herfra. Riv også gulerødderne ned i dejen. Rør dejen sammen, og lad den hæve 3 timer (eller mere) og gerne natten over i køleskabet.
Del dejen i rustikke boller og lad dem hæve i 30 min.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, pynt eventuelt boller med solsikkekerner og bag dem i ovnen i ca. 17-20 minutter.
(NB: lav dem eventuelt lidt flade, da de nok skal hæve mere og så er mere egnet til madpakkeboller - Jakob siger i hvert fald, at leverpostej fungerer bedre i fladere boller, så jeg må hellere lytte til ham, da han jo fortærer hovedparten af bollerne. De er også allerede godkendt som "Godt klaret Smølfine!")
Energiindhold: ca. 1050 kJ pr. 100 g.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar