tirsdag den 11. oktober 2011

Nudelsalat med tang, ingefær og glaserede mandler

Nudelsalat
3 styks peberfrugter i grøntsagsskuffen - hmm de skal da indgå i aftensmaden, tænkte jeg i går, så jeg søgte efter spændende opskrifter med en masse peberfrugter - og forsøgte også at få nogle af de andre ingredienser, som køleskabet indeholdt med i retten. Derfor faldt jeg over en opskrift på nudelsalat med tang, ingefær, mandler og ikke mindst - 3 peberfrugter. Helt perfekt, selvom jeg lige måtte en tur i Føtex efter tang og ingefær. :) Opskriften er fundet på www.opskrifter.dk.
Super sundt, men husk endelig at hælde noget af dressingen over, når man har taget en portion, for ellers smager det ikke af nok - dressingen er virkelig essentiel og har en god smag. :)

Ingredienser:
100 g. nudler (eller 125 g, som der ofte er i en pakke)
10 g. noritang
3 gulerødder
1 stk. grøn peberfrugt
1 stk. rød peberfrugt
1 stk. gul peberfrugt
1 stk. porre
75 g. mandler
2 tsk. akaciehonning
2 spsk. sojasauce

Dressing:
2 spsk. citronsaft
2 spsk. frisk ingefær
2 spsk. olie
1 spsk. sojasauce


Fremgangsmåde:
Overhæng først tangen med kogende vand og lad den trække i 15 minutter, hvorefter vandet hældes fra.
Nudlerne overhældes ligeledes med kogende vand og koges efter anvisning på pakken. Hæld herefter koldt vand over, så de ikke klistrer sammen. De afdryppes i en sigte.
Gulerødder og peberfrugter skæres i julienne og porrer i skiver. Grøntsagerne overhældes med kogende vand, hvorefter de afdryppede i en sigte.
Mandlerne ristes på en tør, hed pande, indtil de er gyldne. Hæld derefter honning og soja på stegepanden og lad dem blive glasseret kort under konstant omrøring. Herefter afkøles de evt. på en tallerken og skilles ad.

Dressing: skræl ingefær og riv den fint på et rivejern. Rør citronsaft, olie og soja sammen med ingefær.

Nudlerne, tangen og grøntsagerne blandes sammen med mandlerne. Serveres sammen med dressingen og bom - den vegetariske dag er reddet. ;-) Retten kan enten bruges som hovedret eller som tilbehør.


Energiindhold: ca. 500 kJ pr. 100 g.

Bonusinfo: eventuelle rester kan bruges i madpengekager, som vi gjorde, og det var virkelig vellykket. Retten smides så blot i wokken, dressingen hældes over, og så har man fyld til pandekager og en lidt anderledes ret dagen efter. :-)

3 kommentarer:

 1. Mm.. Det lyder lækkert - jeg elsker asiatisk (inspireret eventuelt;) ) mad - det må prøves en dag!
  //Line

  SvarSlet
 2. Den kan klart anbefales - både som varm og og kold :-)

  SvarSlet
 3. Asiatisk er godt, selvom jeg synes, det er svært at få til at smage lige så godt, som de kan i Asien. :-D

  SvarSlet