torsdag den 6. oktober 2011

Romkugler - nu skal de kagerester altså bruges!

Romkugler med tivolikrymmel :-)
Der har været en mindre spændende kagerest i vores fryser i længere tid, og nu gad jeg ikke se på den mere - og vi forsøger samtidig også at få ryddet op i vores lille fryser. Med inspiration i diverse romkugleopskrifter på internettet, valgte jeg til sidst at lukke alle opskrifter ned, finde ingredienserne frem og bare prøve mig frem, så I kan ikke få en helt præcis ingrediensliste med måleenheder på. :-) Jeg kan bare konkludere, at det ikke er sidste gang, jeg laver romkugler, men næste gang vil jeg være lidt mindre påpasselig med romessensen, da det jo også skal smage af romkugler.

Ingredienser:
250 g. kagerester
Kakao
Hindbærmarmelade
Romessens
Krymmel

Fremgangsmåde:
"Ødelæg" kagen, så det hele bliver til kagesmulder. Gør det med elpisker eller i en blender.
Herefter tilsættes kakaopulver og marmelade lidt af gangen - begynd hellere med lidt mindre og tilsæt mere. Tilsæt til sidst romessens og smag til undervejs, så de lige præcis kommer til at smage, som du gerne vil have dem. :-)
Smuldret kage med tilsat kakao.
Massen med tilsat hindbærmarmelade og romessens,
så det hele hænger sammen, og kuglerne kan nu formes.

1 kommentar:

  1. Uhm, nu er de lavet! Dejen blev lidt blød, så jeg har stillet romkuglerne i køleskabet. Jeg "snød" lidt og tilsatte lidt smør og flormelis(ca 25g af hver), som der er i de fleste andre opskrifter på romkugler og så brugte jeg jordbærmarmelade i stedet for hindbær Næste gang vil jeg prøve at lave dem kun med marmelade.

    Mvh Karina

    SvarSlet