søndag den 23. september 2012

Speltbrød med yoghurt og speltkerner

Nogle weekender går der bare "dej og brød" i den :-)

Lækkert speltbrød med udgangspunkt i Rikke Bergs "Byens bedste brød".

Når der går bageri i den, så kommer der lidt forskelligt ud i den anden ende, og denne gang endte det med et speltbrød. Jeg vil dog lave det lidt højere en anden gang, for jeg formede det næsten  lavt, at der ikke kan være marmelade eller noget derpå, og det dur jo ikke. :-) Opskriften kan både laves med sigtet speltmel og fuldkornsspeltmel - alt efter hvor groft det skal være.

Ingredienser (ét stort eller to små):
1 dl. yoghurt naturel
3½ dl. vand
25 g. gær
1 spsk. mørk sirup
2 tsk. salt
150 g. speltkerner (fås bl.a. i mærket Skærtoft Mølle)
650 g. fuldkornsspeltmel (opskriften siger 800 g. speltmel, men jeg synes, det blev alt for meget)

Fremgangsmåde:
Vand, yoghurt, sirup og gær røres sammen i en skål og tilsættes salt. Kom herefter speltkernerne og melet i.
Ælt dejen godt igennem i 10-15 minutter (evt. i røremaskine, hvis man ejer det). Lad herefter dejen hvile under et viskestykke i ca. 30 minutter.

Form dejen til ét stort eller to små brød og læg dem i brødkurve drysset med rigeligt mel eller blot på en bageplade.
Lad brødene hæve i ca. 3 timer.

Forvarm almindelig ovn til 250 grader med en bradepande i bunden.
Sæt brødene ind og hæld 1 dl. vand i bradepanden. Sluk ovnen i 5 minutter, tænd herefter igen på 200 grader og bag de lækre brød i ca. 30 minutter, indtil de er mørke og sprøde. Mmmm...

Energiindhold: ca. 955 kJ pr. 100 g.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar