søndag den 23. september 2012

Hokkaidogræskar bagt med rosmarin

Når det nu er sæson for hokkaidogræskar, må man ikke snyde sig selv

Opskriften er fundet hos http://kinna.dk

Det er lige om at finde ud af, hvad man skal bruge sådan et stort græskar til, for der er godt nok meget mad i det.

  1. Suppe - det er en rigtig god mulighed, og vi fik den lækreste hokkaidosuppe hos Jakobs mor og far i sidste weekend, som jeg klart skal have opskriften på og have lavet af resterne at vores græskar. Den skal I glæde jer til!
  2. Bagt i ovnen - det skulle prøves den anden dag, og det blev også godt, selv om vi havde alt for meget mad til os to i det halve græskar, som jeg lavede. Rosmarin smager rigtig godt sammen med græskar, men næsten gang vil jeg i stedet hakke det friske rosmarin og gnide det mere på, for så tror jeg, at det hele får endnu mere smag.

Har I andre gode forslag til måder, man kan tilberede det gode græskar på?

Ingredienser:
½ hokkaidogræskar
Lidt olivenolie
Et par friske rosmarinkviste
Lidt revet muskatnød (ikke for meget)
Groft salt og peber

Fremgangsmåde:
Hokkaidogræskaret skæres halvt over, og den anden halvdel puttes i køleskabet (måske til suppe en anden dag?). Kødet i midten fjernes, og græskaret skæres i både - med skræl på for den kan sagtens spises. Placer bådene i et stort stykke staniol og kom lidt olie over sammen med hakket rosmarin, revet muskatnød, groft salt og lidt peber.
Pak så staniolen godt omkring græskarbådene til en lukket pakke.

Bages ved 200 grader i almindelig ovn i ca. 40-45 minutter, eller indtil de er møre.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar