onsdag den 3. oktober 2012

Hjemmelavet, himmelsk, honningristet müsli

Måske med et strejf af chokolade.

Lækker hjemmelavet honningristet müsli med nødder, kerner, gryn og evt. lidt chokolade.

Nogle gange er det svært at finde den perfekte müsli i supermarkedet, så derfor må man jo begive sig ud i at lave en hjemmelavet udgave. I Nepal havde de den samme müsli overalt, og vi ved ikke, om det var vores smagsløg dernede, der smagte anderledes, men vi syntes, den var helt fantastisk, så Jakob har efterspurgt müsli lige siden.
Det virker til, at min udgave her er blevet ret lækker, og jeg tror ikke, det skaber mindre glæde, at jeg har tilføjet lidt hakket chokolade. ;-)
Specielt müsli med varm mælk hitter herhjemme efter vores Nepaltur, hvor vi blev vilde med "Müsli with hot milk". Eller som det var stavet et sted - "mouseley"! Kan klart anbefales, ellers er det jo altid godt oven på en omgang yoghurt eller skyr!



Ingredienser:
2 dl. grovvalsede havregryn
55 g. solsikkekerner
50 g. græskarkerner
1 dl. kokos (friskrevet eller kokosmel)
40 g. hasselnødder, groft hakket
30 g. mandler, groft hakket
60 g. rosiner
4 spsk. flydende honning (ca. 55 g.)
Evt. 100 g. lys eller mørk hakket chokolade

Fremgangsmåde:
Havregryn, solsikkekerner, græskarkerner, kokos og nødder blandes sammen med honningen, så det hele klistres ind. Hæld herefter det hele på en pande ved middelvarme og rist i ca. 10 minutter, indtil det har en gylden og lækker farve.
Afkøl så blandingen på en en bageplade med bagepapir.
Når det hele er afkølet, tilsættes rosiner samt hakket chokolade. Hældes på patentglas, så ser det også lidt flot ud.

Energiindhold (uden chokolade): ca. 1950 kJ pr. 100 g.


5 kommentarer:

  1. Hej
    Det lyder meget lækkert :) Hvor længe vil du mene sådan en portion kan holde sig?
    Kh Heidi

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Heidi.
      Den kan sagtens holde sig nogle uger i hvert fald og måske længere, men jeg er sikker på, at den bliver spist, før den når at blive træls. :)

      Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet