lørdag den 28. januar 2012

Ko-frikadeller in pretty pink

Ah, ikke bøffer, ikke kødsovs, ikke pandekager med kødfyld - der skal laves noget andet sjovt af det oksekød, tænkte jeg den anden dag. Det blev til en omgang oksekødsfrikadeller med rødbeder og havregryn, og det var en succes. Det kan klart anbefales, og det er ikke sidste gang, at mit hakkede oksekød har forvandlet sig til pinke frikadeller. :-) Og så har jeg jo heller ikke noget imod pink mad - det er kun hyggeligt og lidt tøset ;)


Frikadeller med pink islæt


Ingredienser:
500 g. hakket oksekød 3-7 %
2 løg
100-150 g. revet rødbede
2 dl. havregryn
1 dl. mælk
2 æg
2 spsk. mel
1 tsk. salt
Timian, salt og peber

Fremgangsmåde:
Kom det hakkede oksekød i en skål med salt og rør rundt. Bland finthakket løg, revet rødbede, havregryn, timian, salt, peber og herefter æg i. Rør da mælken i lidt efter lidt og derefter mel.
Stil da den tildækkede fars i køleskabet i ca. 15 minutter.
Kom lidt smør og olie på panden, og lad smørret blive gyldent. Form farsen til frikadeller, og steg på begge sider ved svag varme i ca. 15 minutter.


Hjemme hos os blev det serveret med en omgang "Smølfe-salat", der består af icebergsalat, agurk, vindruer og pesto - det er Jakobs specialitet :-)

2 kommentarer:

  1. ;-) Pretty pink... måske du vil kunne lide min salat http://mini-hakkeren.blogspot.com/2011/12/prinsesse-salat.html
    Med hensyn til dellerne... rødbeden er rå ikk??

    SvarSlet
  2. Det er også en fin salat, du har lavet - det giver nu et eller andet med det lyserøde :)
    Jo, rødbeden er rå.

    SvarSlet