Lasagna Casserole - ligner en omgang pasta med kødsovs :-) |
(I får ingredienserne i de oprindelige amerikanske måleenheder, da jeg er blevet den heldige ejer af et rigtigt cup-mål sendt direkte fra USA.)
... men i fadet ligner det lidt mere lasagne. |
1 pound pastaskruer (ca. en pose på 500 g.)
3 spsk. ekstra jomfru olivenolie
1 pound hakket oksekød 3-6 %
1 gulerod, skrællet og revet (jeg brugte dog ca. 3, og det kan anbefales)
1 løg, finthakket
4 fed hvidløg, presset
1 dåse hakkede tomater
1 cup hønsebouillon (eller vand)
½ cup friske basilikum blade, hakket
1 håndfuld bredbladet persille
2 cups ricotta ost (jeg havde dog kun 250 g., hvilket ca. er 1 cup, så det brugte jeg bare)
½ cup revet parmesan ost (et par håndfulde)
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Snit alle ingredienserne, så de er klar.
Bring en gryde med vand i kog. Salt vandet, når det koger og tilsæt pastaen og kog den al dente ca. 6-7 minutter.
Mens pastavandet koger, varmes olien op i en anden gryde. Brun nu oksekødet. Tilføj gulerødder, løg, hvidløg samt salt og peber. Lad det stege i 5-6 minutter. Tilsæt de hakkede tomater og knus dem med grydeskeen. Put derefter hønsebouillon/vand i, og lad det hele simre i 15 minutter. Så tilsættes basilikum og persille.
Forvarm ovnen til 200 graders varmluft.
Hæld vandet fra pastaen og i en stor skål. Tilføj sovsen og ricottaosten og mix det hele godt. Put nu det hele i ovnfaste fade og drys med parmesanosten.
Bag i 15 minutter, indtil toppen er sprød.
Server med en grøn salat, som kan forberedes, mens pastaen er i ovnen.
hej tak for en rigtig god og nem opskrift..
SvarSletjeg lavede retten til et sammen skuds gilde.
og kunne ha lavet 3 gange så mange bradepander.
så tak for en god opskrift :)
Det var da så lidt - det er sådan en dejlig nem opskrift :)
Slet