lørdag den 14. januar 2012

Grillede sojaspyd med rodfrugtsdahl

Uhm, så fik jeg taget min nye "Aarstidernes samlede klassikere" i brug og lavede en omgang sund og mættende aftensmad, før den stod på Sherlock Holmes 1 på lejet dvd. Her får I den skønne opskrift på grillede sojaspyd med rodfrugtsdahl. Man kan med fordel bruge mere kylling, end der står i opskriften, da der er rigeligt marinade.

Retten er lidt mere farverig, hvis der bruges røde linser :-)

Ingredienser:
Kylling med marinade:
300 g. kyllingekød uden ben
1 dl soja
Et lille stykke frisk, revet ingefær
2 fed hvidløg
1/4 rød chili
Saft af en lime
Trægrillspyd

Rodfrugtsdahl:
250 g. røde eller grønne linser
250 g. blandede rodfrugter (fx persillerod, gulerødder, rødbeder, pastinak etc.)
1/4 rød chili
5 fed hvidløg
Frisk timian
½ kanelstang
½ stjerneanis
Salt
1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde:
Skær kyllingekødet ud i tern og mariner det soja, revet ingefær, hakket hvidløg og chili samt limesaft. Lad det marinere, mens rodfrugterne laves. Sæt herefter kyllingeternene på trægrillspyd.
Skræl rodfrugterne, skær dem i grove stykker og hak dem i en foodprocesser til små tern. Kom dem i en gryde sammen med linserne, tilsæt vand, så det er lidt mere end dækket, og sæt gryden over. Kog op og skum urenheder bort. Tilsæt salt, hele hvidløgsfed, timian, hakket rød chili, stjerneanis og kanelstang. Lad det koge i 8-10 minutter, og lad det herefter trække i 10 minutter under låg.
Giv evt. linserne et opkog, hvis de ikke er møre, hvorefter de skal trække lidt igen, men mine var nu møre, da jeg havde ladet dem koge i 10 minutter. Rør olivenolie i og kryds retten.
Grill kyllingespyddene i ca. 8 minutter på grillen eller en pande og server med linserne.

1 kommentar: