Retten er lidt mere farverig, hvis der bruges røde linser :-) |
Ingredienser:
Kylling med marinade:
300 g. kyllingekød uden ben
1 dl soja
Et lille stykke frisk, revet ingefær
2 fed hvidløg
1/4 rød chili
Saft af en lime
Trægrillspyd
Rodfrugtsdahl:
250 g. røde eller grønne linser
250 g. blandede rodfrugter (fx persillerod, gulerødder, rødbeder, pastinak etc.)
1/4 rød chili
5 fed hvidløg
Frisk timian
½ kanelstang
½ stjerneanis
Salt
1 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde:
Skær kyllingekødet ud i tern og mariner det soja, revet ingefær, hakket hvidløg og chili samt limesaft. Lad det marinere, mens rodfrugterne laves. Sæt herefter kyllingeternene på trægrillspyd.
Skræl rodfrugterne, skær dem i grove stykker og hak dem i en foodprocesser til små tern. Kom dem i en gryde sammen med linserne, tilsæt vand, så det er lidt mere end dækket, og sæt gryden over. Kog op og skum urenheder bort. Tilsæt salt, hele hvidløgsfed, timian, hakket rød chili, stjerneanis og kanelstang. Lad det koge i 8-10 minutter, og lad det herefter trække i 10 minutter under låg.
Giv evt. linserne et opkog, hvis de ikke er møre, hvorefter de skal trække lidt igen, men mine var nu møre, da jeg havde ladet dem koge i 10 minutter. Rør olivenolie i og kryds retten.
Grill kyllingespyddene i ca. 8 minutter på grillen eller en pande og server med linserne.
Den kan godt anbefales!
SvarSlet