Opskriften er fra FDB's hjemmeside. Jeg forsøgte også at lave parmesanbrud, men kom til at give dem 1 minut for lang tid i ovnen, så de smagte altså lidt for brændt, måtte vi begge indrømme. Det må prøves en anden gang i stedet for.
Skøn risotto med revet parmesan :-) |
Ingredienser (4 pers.):
2 små løg
1-2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
500 g. rødbeder
350 g. risottoris
1,2 liter grøntsagsboullion
Salt, peber og timian (gerne frisk timian, men tørret fungerede også fint for mig)
Revet frisk parmesan (efter smag)
Fremgangsmåde:
Hak løg, hvidløg og riv rødbederne, så det hele er klart. Sauter løg og hvidløg i olivenolie. Tilsæt revne rødbeder, ris og timian og sauter videre, indtil alle grøntsagerne er fedtet ind. Da tilsættes den kogende boullion lidt ad gangen - ca. 1-1½ dl af gangen, og der skrues ned til lav varme. Lad det koge godt ind imellem hver tilsætning. Forsæt tilberedningen, indtil boullionen er brugt op, og risene er møre, hvilket ca. tager 18-20 minutter. Smag til med salt og peber og server varmt med revet parmesan. Uhmm..
Energiindhold: ca. 340 kJ pr. 100 g.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar