torsdag den 1. marts 2012

Risotto med rødbeder og timian

Uha, jeg lavede virkelig en lækker risotto her den anden dag, som også dannede grundlag for nogle gode madpakker dagen efter. Jeg er helt vild med risotto, og kombinationen af timian og revne rødbeder gav virkelig pote og var smadder lækkert, (mættende og sundt)! Den er helt klart anbefalelsesværdig, så prøv den folkens :-)
Opskriften er fra FDB's hjemmeside. Jeg forsøgte også at lave parmesanbrud, men kom til at give dem 1 minut for lang tid i ovnen, så de smagte altså lidt for brændt, måtte vi begge indrømme. Det må prøves en anden gang i stedet for.

Skøn risotto med revet parmesan :-)

Ingredienser (4 pers.):
2 små løg
1-2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
500 g. rødbeder
350 g. risottoris
1,2 liter grøntsagsboullion
Salt, peber og timian (gerne frisk timian, men tørret fungerede også fint for mig)
Revet frisk parmesan (efter smag)

Fremgangsmåde:
Hak løg, hvidløg og riv rødbederne, så det hele er klart. Sauter løg og hvidløg i olivenolie. Tilsæt revne rødbeder, ris og timian og sauter videre, indtil alle grøntsagerne er fedtet ind. Da tilsættes den kogende boullion lidt ad gangen - ca. 1-1½ dl af gangen, og der skrues ned til lav varme. Lad det koge godt ind imellem hver tilsætning. Forsæt tilberedningen, indtil boullionen er brugt op, og risene er møre, hvilket ca. tager 18-20 minutter. Smag til med salt og peber og server varmt med revet parmesan. Uhmm..

Energiindhold: ca. 340 kJ pr. 100 g.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar