Brødet blev smadder lækkert og var virkelig nemt at lave. Specielt fordi jeg ikke længere tager hævetider helt bogstaveligt, og hvis det hæver i 2 timer i stedet for 1, så går det også nok :-) Jeg tror, jeg vil prøve at købe fuldkornsdurummel næste gang, for det vil ikke gøre noget, hvis det er lidt grovere. Jeg fik ét brød med en god størrelse af denne portion. Den oprindelige opskrift fandt jeg her, men jeg ændrede en anelse på melangivelserne, så det lige passede med mit skabs indhold, og så lavede jeg kun ½ portion. Dertil puttede jeg ikke helt så meget salt i.
Uhm, det ser lækkert ud - hvis jeg selv skal sige det :-) |
Ingredienser:
25 g. gær
3,25 dl lunkent vand
300 g. durummel
250 g. hvedemel (evt. med lidt grahamsmel, fuldkornsmel eller andet)
1½ spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Fremgangsmåde:
Gæret smuldres ud i det lunkne vand og opløses. Tilsæt olivenolie, salt og mel (lidt af gangen) og ælt det godt igennem, indtil det ikke klistrer længere. Lad dejen hæve tildækket i minimum 30 minutter.
Form herefter brødet og sæt det på en bageplade, hvor det igen hæver tildækket i mindst 1 time (jeg tror, mit hævede i 2, og det gjorde ikke noget). Drys derefter lidt mel over, inden det bages.
Bag brødet ved 200 grader almindelig ovn i 20-25 minutter.
Brødet er lækkert som tilbehør, bruschetta eller som sandwichbrød.
Energiindhold: ca. 1080 kJ pr. 100 g.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar