torsdag den 29. marts 2012

Kartoffelpizza - uden "fyld" af kartofler

Ja, det er nemlig ikke fyldet på denne pizza, der er kartofler, men bunden!
Jeg fandt for en uges tid siden en opskrift på pizza, hvor bunden var lavet af kartofler, og da vi i går lå inde med en del kartofler, var det da værd at prøve - også for at forsøge at lave en pizza uden "mel"-bund. Fyldet er akkurat det samme, som man kan komme på en almindelig pizza, så det er kun bunden, der er anderledes. Den blev rigtig fint - kunne dog godt have været lidt mere sprød, men jeg skulle nok bare have givet den lidt mere i ovnen, før fyldet kom på, så det skal helt sikkert også prøves en anden gang. Forresten skal I lige kaste et glimt på min tomatsovs fra "Jamies mad på 30 minutter", som, jeg selv synes, er smadder god og meget nem. :-)
Opskriften på pizzabunden er forresten fundet her.

Se, den ligner også en "rigtig" pizza.

Ingredienser:
Bund:
600 g. kartofler
1 æg
2 spsk. mel
2 spsk. olivenolie
Lidt salt


Tomatsovs:
1 dåse hakkede tomater evt. med basilikum
½-1 frisk rød chili
1 fed hvidløg
Lidt rød- eller hvidvinseddike
Et dryp olivenolie


Fremgangsmåde:
Tomatsovs:
Det hele smækkes i blenderen og blendes og vups: tomatsovs = færdig!

Bund og resten:
Kartoflerne koges godt i ca. 20 minutter under låg. Vandet hældes herefter fra, og de moses godt. Tilsæt æg, mel, olivenolie og salt og bland godt sammen. Massen/dejen spredes ud på en bageplade med bagepapir i et tyndt lag (dog lidt tykkere end en almindelig pizzadej). Bag den i 20-25 minutter på 220 grader almindelig ovn, indtil overfladen er fast.
Når dejen er færdig, tages den ud, og tomatsovsen smøres på samt resten af det ønskede fyld kommes ovenpå. Her kan man selv variere efter smag - vi puttede peberfrugt, pepperoni, mere chili, ost og oregano på. Giv den 15-20 minutter mere i ovnen, og så er den færdig! :-)

Energiindhold (for min pizza): 476 kJ pr. 100 g.

2 kommentarer:

 1. Har du prøvet pizza med blomkålsbund? Jeg ved godt, det lyder tosset, men det smager altså virkelig godt!

  Opskriften kan du finde her: http://www.madbanditten.dk/2012/01/11/blomkalspizza-det-er-altsa-virkelig-godt/

  :) Hej fra Jane

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, jeg har set din opskrift - jeg havde også tænkt på at prøve den på et tidspunkt :) Hvordan bliver bunden? Bliver den sprød eller "slatten"?

   Slet