Bananerne i frugtskålen skreg på at blive brugt - i et lækkert brød!
Ja, når bananerne skal bruges, og man ikke lige er i kagemood (eller for sund til kagemood), så må der jo findes alternativer. Derfor lavede jeg dette lækre bananbrød med valnødder, som efter afkøling smagte utrolig lækkert med lidt smør på. Ikke særlig meget sukker eller fedtstof, og så er det også godt flere dage efter - kan det næsten blive bedre? Efter Jakobs mængde af bananbrød at dømme, tror jeg næsten, at han troede, det var en kage, selv om jeg fortalte, at det ikke var.
En fantastisk måde at bruge de overmodne bananer på - så kom endelig i gang! Super nemt!
Ingredienser (til 1 liters form ca. 900 g. brød):
50 g. olie
50 g. rørsukker
2 store æg
2 meget modne bananer, moset
1,25 dl. mælk (evt. kærnemælk)
200 g. hvedemel
100 g. rugmel
100 g. valnødder
1 tsk. vaniljepulver
2½ tsk. bagepulver
Fremgangsmåde:
Pisk olie, æg og sukker sammen. Rør da moset banan, vanilje og mælk i. Vend mel og bagepulver i gradvist. Tilsæt da nødder og bland det hele godt sammen.
Hæld blandingen i en 1 liters brødform og ca. 1 timer og 15 minutter ved 180 grader almindelig ovn, men hold lige øje efter 1 time. Den er færdig, når en strikkepind kan stikkes ned i midten, uden at der følger noget med op.
Lad brødet køle en smule af, og vend det så ud på en rist.
Server varmt eller koldt og evt. med lidt smør på. Brødet er også godt flere dage derpå. Mmm.. Enjoy! :-)
Energiindhold: ca. 1275 kJ pr. 100 g.
Det lækreste bananbrød med valnødder - det tættest man kommer en kage uden at være det. Med inspiration i min Fair Trade kogebog. |
Ja, når bananerne skal bruges, og man ikke lige er i kagemood (eller for sund til kagemood), så må der jo findes alternativer. Derfor lavede jeg dette lækre bananbrød med valnødder, som efter afkøling smagte utrolig lækkert med lidt smør på. Ikke særlig meget sukker eller fedtstof, og så er det også godt flere dage efter - kan det næsten blive bedre? Efter Jakobs mængde af bananbrød at dømme, tror jeg næsten, at han troede, det var en kage, selv om jeg fortalte, at det ikke var.
En fantastisk måde at bruge de overmodne bananer på - så kom endelig i gang! Super nemt!
Ingredienser (til 1 liters form ca. 900 g. brød):
50 g. olie
50 g. rørsukker
2 store æg
2 meget modne bananer, moset
1,25 dl. mælk (evt. kærnemælk)
200 g. hvedemel
100 g. rugmel
100 g. valnødder
1 tsk. vaniljepulver
2½ tsk. bagepulver
Fremgangsmåde:
Pisk olie, æg og sukker sammen. Rør da moset banan, vanilje og mælk i. Vend mel og bagepulver i gradvist. Tilsæt da nødder og bland det hele godt sammen.
Hæld blandingen i en 1 liters brødform og ca. 1 timer og 15 minutter ved 180 grader almindelig ovn, men hold lige øje efter 1 time. Den er færdig, når en strikkepind kan stikkes ned i midten, uden at der følger noget med op.
Lad brødet køle en smule af, og vend det så ud på en rist.
Server varmt eller koldt og evt. med lidt smør på. Brødet er også godt flere dage derpå. Mmm.. Enjoy! :-)
Energiindhold: ca. 1275 kJ pr. 100 g.
Hej
SvarSletVil hjem og prøve din opskrift på bananbrød. Den lyder lækker, men du har glemt at skrive hvor meget bagepulver, der skal i, så jeg satser på ca. 1 tsk.
Venlig hilsen
Mette
Åh mange tak, det glemte jeg helt at skrive på. Jeg puttede faktisk 2½ tsk. i, for opskrifterne fra den kogebog, som jeg tog udgangspunkt i, putter altid overraskende meget bagepulver i. Jeg håber, det gik med 1 tsk., hvis du har lavet den :-)
Slet(Undskyld, den lange svartid, men jeg har været på ferie.)
Hold nu op en lækker kage... ups, jeg mener brød ;)
SvarSletsuper lækkert alternativ til den søde tand!
Line
Lige præcis, det er næsten svært ikke at tænke "kage". Hvor er det godt, at du også synes, den er lækker :-)
Slet