fredag den 30. december 2011

Grønkålssuppe med smørristede hasselnødder

Uhm, vi har været sunde her i huset de sidste par dage ovenpå julen, til trods for det ikke er blevet til de store kunstner i køkkenet, fordi vi begge sidder med eksamenslæsning. Jeg har hovedet nede i skatteret for tiden, og Jakob i matematik, som jeg desværre blundede lidt til, da jeg skulle høre ham den anden dag - undskyld Smølfen. Jeg kunne jo sagtens høre efter med lukkede øjne :-)
Nå, men i dag fik jeg brugt en ordentlig gang grønkål fra køleskabet, og oj hvor blev det en god suppe, synes begge vi suppe-mennesker herhjemme. Maven rumler godt nok lidt bagefter, men pyt for vi ved, det er på grund af den sunde mad. :-)

Lækker grønkålssuppe med smørristede hasselnødder. Original opskrift fra Femina.

Ingredienser:
200-300 g. kartofler i små tern
200-250 g. grøntkål (ribbet og hakket vægt)
1 liter grøntsagsbouillon
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, presset
Salt

50 g. hasselnødder
1 spsk. smør
Salt

Fremgangsmåde:
Sauter løget i olie i en gryde. Herefter tilsættes presset hvidløg og kartofler i tern. Det skal varmes godt igennem, uden at det tager farve. Tilsæt nu grønkål og det cirka 1 minut, før bouillon hældes i. Lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre, men 20 minutter passer rigtig fint. Blend nu suppen evt. med en stavblender og pas ellers på ikke at fylde en almindelig blender for meget op (se hvor galt det ellers kan gå her). Smag nu suppen til med salt.
Imens suppen simrer ristes hasselnødderne på en varm pande i smør. De krydres med salt, hvorefter de skal dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Server suppen med de ristede hasselnødder som topping og evt. brød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar