fredag den 8. februar 2013

Congee med kylling - en asiatisk risgrød

- som tog lidt længere tid end beregnet.

Congee med forårløg og peanuts.

Congee er en asiatisk form for risgrød, som ofte serveres med en eller anden form for fugl, fisk eller andet kød - i mit tilfælde med kylling efter inspiration fra kogebogen Grød af Lasse Sjønning Andersen, som også er en af indehaverne af restauranten Grød i Jægersborggade i København.

Jeg lavede kun ½ portion af flere grunde: 1) Jeg havde ingen hel kylling, men kun ca. 650 g. kyllingefilet, 2) Jeg har ikke nogen gryde, der kan rumme 5 liter vand, som den oprindelige opskrift siger.

Da risene til sidst skulle koge ind med ALT vandet (ca. 2 liter), kunne jeg godt se, at vi aldrig ville få aftensmad, hvis det skulle ske. Der stod nemlig ikke, hvor lang tid det ville tage i kogebogen, men jeg har efterfølgende læst mig til ca. 1½ time. Vi blev derfor nødt til at hælde lidt af vandet fra, men til trods for det, fik det nu alligevel en grødagtig konsistens.

Jeg ved ikke, om det var mit lille kiks i kogetiden eller det faktum, at vi mere er til stegt end kogt kylling herhjemme, men retten var altså lidt tam i smagen. Dog mættede det utrolig meget, men det gør grød selvfølgelig :-)

IDE TIL BRUG AF RESTERNE: dagen efter stegte Jakob resterne sammen med en masse krydderier, og det fungerede ret godt - ja det var faktisk mere et hit hos os end den originale ret. :-)

Ingredienser (til ½ portion):
650 g. kyllingeinderfilet
2-2,5 liter vand
3 cm. ingefær
3 forårsløg
1,5 dl. jasminris
1½ tsk. salt
½ spsk. sojasauce
1 spsk. sesamolie
1 spsk. saltede peanuts
Evt. en håndfuld friske koriander (hvis man er til koriander)

Fremgangsmåde:
Kyllingefileterne koges i ca. 25 minutter sammen med vand, salt, forårsløg og ingefær i grove stykker. Tag kyllingefiletterne op, når de er gennemkogte og stil dem til side. Si kyllingefondon gennem en fin sigte og ned i en gryde. Skyl risene, og hæld dem i kyllingefonden. Lad herefter risene og fonden koge ind, hvilket tager et stykke over 1 time. Risene skal have optaget al væden og være helt udkogte. Pluk kødet af kyllingestykkerne, riv det i strimler, og bland det sammen med risene.

Server med finthakket forårsløg, saltede peanuts, sojasauce, sesamolie og evt. friske koriander.

1 kommentar:

  1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet