mandag den 23. april 2012

Da fennikel mødte appelsin og blev til en salat

Jeg elsker, når køleskabet er fyldt, hvilket vores er "op til randen" i de her dage, da der blev handlet en masse ind og planlagt måltider i lørdags, så det er en fryd af åbne det lille spisekammer. Derfor fik jeg i dag lavet en smadder lækker salat med fennikel, appelsin, lidt icebergsalat og sesamfrø, som vi fik sammen med skinkeschnitzler marineret i ramsløg. Jeg købte dem, da jeg lige var i Salling og lure til rivegilde, selv om jeg følte, det var helt pinligt, at jeg 22 år gammel købte kød på udsalg i stedet for andre "unge og moderne" ting, men jeg kunne altså ikke lige finde noget, og så blev det også uoverskueligt at vælte rundt i mennesker :-D
Her får I i hvert fald opskriften på min fine og friske salat, som er inspireret af lidt "surf" på (det der moderne) internet og i kogebøger ;-)  Uh, jeg glæder mig også til at have noget af salaten med på madpakke  i morgen.

Da min fennikel mødte de økologiske appelsiner, opstod denne salat.

Ingredienser:
1 fennikelknold ca. 225 g.
2 appelsiner ca. 225 g.
130 g. icebergsalat
2 tsk. sesamfrø
2 spsk. olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Fennikel snittes i fine skiver - nemmest på mandolinjern, men kan også gøres på rivejern (hvis der er et "riveblad", der passer) eller i hånden, som jeg endte med, fordi det ikke fungerede på mit rivejern, og jeg ikke er ejer af et mandolinjern, da der ikke er kapacitet til det i mine køkkenskabe.
Appelsin skæres i tern eller filetter - alt efter hvad man synes, der er flottest og blandes med fennikel. Iceberg snittes ligeledes og blandes med resten. Der tilsættes så 2 tsk. sesamfrø og 2 spsk. god olivenolie samt salt og peber. Uhm, skøn, frisk og sommerlig - lige til at spise, hvilket jo også er meningen!

Energiindhold: ca. 310 kJ pr. 100 g.

1 kommentar:

  1. husk næste gang du sender en opskrift,at skrive til hvor mange personer,super salat.

    SvarSlet