Her får I i hvert fald opskriften på min fine og friske salat, som er inspireret af lidt "surf" på (det der moderne) internet og i kogebøger ;-) Uh, jeg glæder mig også til at have noget af salaten med på madpakke i morgen.
Da min fennikel mødte de økologiske appelsiner, opstod denne salat. |
Ingredienser:
1 fennikelknold ca. 225 g.
2 appelsiner ca. 225 g.
130 g. icebergsalat
2 tsk. sesamfrø
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Fennikel snittes i fine skiver - nemmest på mandolinjern, men kan også gøres på rivejern (hvis der er et "riveblad", der passer) eller i hånden, som jeg endte med, fordi det ikke fungerede på mit rivejern, og jeg ikke er ejer af et mandolinjern, da der ikke er kapacitet til det i mine køkkenskabe.
Appelsin skæres i tern eller filetter - alt efter hvad man synes, der er flottest og blandes med fennikel. Iceberg snittes ligeledes og blandes med resten. Der tilsættes så 2 tsk. sesamfrø og 2 spsk. god olivenolie samt salt og peber. Uhm, skøn, frisk og sommerlig - lige til at spise, hvilket jo også er meningen!
Energiindhold: ca. 310 kJ pr. 100 g.
husk næste gang du sender en opskrift,at skrive til hvor mange personer,super salat.
SvarSlet