onsdag den 12. december 2012

Hot Hokkaidosuppe

Er der noget bedre end dejlig varm suppe på en snekold vinterdag?

Rustik og god rygende varm hokkaidosuppe.

For et stykke tid siden fik jeg en dejlig hokkaidosuppe hos Jakobs forældre, og jeg tror, at det er lykkedes mig at finde opskriften på nettet. Den er virkelig god og giver en stor portion, så når der er travlt med eksamenslæsningen for tiden, er det rart nogle gange at have en nem rest suppe til aftensmad. Man kan jo næsten ikke lade være med at lave suppe, når vinden og sneen raser udenfor, så hvorfor holde sig tilbage? :-)

Ingredienser:
250 g efter eget valg (bønner fra dåse kan sagtens bruges)
1 hokkaidogræskar (mit vejede ca. 900 g., men det var også stort)
1 løg
1 pastinak

½ selleri eller persillerod
1 porrer og evt. lidt til pynt
4 fed hvidløg
1 frisk chili
1 tsk fintrevet ingefær
1 dåse kokosmælk (400ml)
5 dl vand
2 spsk citronsaft
1 spsk olivenolie

salt og peber

Fremgangsmåde:
Græskaret deles, kernerne fjernes, og det skæres i store stykker. (Det er ikke nødvendigt at skrælle et hokkaidogræskar.) Skær løg, pastinak og selleri i store stykker. Hak hvidløg og chili fint, og riv ingefæren fint. Skær porrerne i 2 cm tykke skiver. 
Svits chili, ingefær og hvidløg i en gryde i 1 spsk olie. Kom porren i gryden. Tilsæt grøntsagerne og vend det hele sammen. Tilsæt 5 dl vand og kokosmælken. Suppen koges nu i ca. 30 minutter. Herefter blendes suppen med en stavblander og smages til sidst til med salt, peber og citronsaft. Tilsæt bønnerne og kog suppen op igen.

Energiindhold: ca. 215 kJ pr. 100 g.

Mmm, dejligt tyk og mættende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar