mandag den 27. august 2012

Hindbærmoussekage sendt fra Himlen

Uhm, den  være sendt fra Himlen!

Hindbærmoussekage fra Byens Bedste Kager

Før ferien holdt jeg familiefødselsdag, og jeg kom i tanke om, at jeg slet ikke har fået blogget om denne fantastiske kreation af en hindbærmoussekage, som jeg lavede. Den var i høj kurs, og jeg tror næsten ikke, der var den, som ikke ville have en opskrift. Derfor skal I da ikke snydes for sådan en. Jeg lavede den dagen i forvejen, og så stod den blot i køleskabet og hyggede sig, indtil vi var klar til at kaste os over den. Den er let, dejlig og virkelig lækker samt et godt alternativ til altid at lave noget med chokolade. Virkelig anbefalelsesværdig!

Ingredienser (23 cm. springform):
Nøddebund:
200 g. hasselnødder
5 æggehvider (125 g)
200 g. rørsukker
1 spsk. mel

Hindbærmousse:

6 blade husblas
150 g friske hindbær eller 300 g. frosne hindbær
150 g. rørsukker
6 past. æggeblommer (150 g)
7 dl. piskefløde


Fremgangsmåde:
Nøddebunden laves først, så begynd med at riste hasselnødderne på en varm, tør pande  i ca. 10 min. De skal have lidt farve. Herefter kommes de i en blender, foodprocesser el. lign., hvor de hakkes til fint mel.
Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs. Ca. 15 min., så hav tålmodighed - det skal være helt stift. De hakkede nødder vendes herefter i sammen med melet. 
Put et stykke bagepapir på en bageplade og tegn en cirkel med samme diameter som springformen. Smør da  nøddemarengsen ud i cirklen (og ikke længere!)
Bag nøddemarengsen ved 200 grader almindelig ovn i ca. 18 min.
Køl den helt af, inden den tages af bagepapiret. Vær forsigtig her, da den nemt kan gå i stykker.

Moussen kan laves, mens nøddebunden køler af.
Pisk først æggeblommer og sukker sammen i en skål til en luftig og lys æggesnaps.
Blend hindbær til en puré.
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 min. Knug da vandet af den, før den kommes i en lille gryde sammen med de blendede hindbær. Den må ikke koge, men den skal være så varm, at du brænder dig på den - ca. 45 grader, hvis du har en termometer.
Tag hindbærpuréen af og lad den køle af kort tid. Vend den så i æggesnapsen.
Pisk til sidst fløden til skum og vend den sammen med hindbærpuréen.


Kom nøddebunden på et fladt fad eller tallerken og pres så springformen nedover, hvorefter evt. overskydende kanter fjernes. (Mmm, de overskydende kanter kan man slet ikke lade være med at spise!)
Hæld hindbærmoussen over bunden i springformen, sæt folie over og put kagen i køleskabet mindst et par timer - kan sagtens står der natten over.
Lige inden servering løsnes moussen fra formen med en skarp kniv, så springformen kan fjernes forsigtigt. Pynt kagen med friske hindbær og krymmel efter eget valg og server med det samme.

OBS - Rikke Gryberg skriver i opskriften, at kagen sagtens kan laves 2-3 dage før og opbevares i fryseren. Så skal den bare tø op i 2 timer inden servering.

Glade mig med kage.

7 kommentarer:

 1. Uh! Det var jo den mousse-kage jeg lavede til mit kage-orgie af en fødselsdag! Den er altså fantastisk!:)
  //Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis, den var så fantastisk, så jeg kunne ikke undgå at blive inspireret ;)

   Slet
 2. Mums- den er da for lækker!

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget! Den er så let og lækker og et hit hos alle :)

   Slet
 3. Umm, den bedste moussekage jeg nogensinde har lavet. Jeg har lavet den flere gange og hver gang gør den lykke. Tusind tak for en vidunderlig opskrift.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, den bringer også altid lykke hos mig :-)

   Slet
 4. Hej,
  Jeg ville rigtig gerne bruge kagen til barnedåb. Så jeg tænkte; nu står der at det er muligt at fryse den. Lækkert- skal man fryse den i springformen? Og kan jeg evt. Tage den op lørdag aften så den er klar til jeg kan smøre noget smørcreme over den og dekorere den søndag morgen og klar til at spise over middag?

  SvarSlet